Home → news

(UA) Готуємо хінкалі разом з “Старик Хінкалич”

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

25 січня наші підопічні та Особливі вчилися готувати смачні хінкалі в ресторані «Старік Хінкалич».

Хінка́лі — грузинська страва подібна до вареників та пельменів, один з різновидів кулінарних виробів з вареного тіста з начинкою з м’ясного фаршу. Головне, що відрізняє від інших страв такого вигляду — це тонке тісто та бульйон всередині. Номінально їсти хінкалі треба руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не втратити бульйон.

Наші дітки вже вивчили рецепт приготування справжніх грузинських хінкалі та готові поділитися рецептом із тими, хто дуже хотів, але не зміг потрапити на майстер-клас:

1. Для хінкалі спершу потрібно підготувати фарш. Очистити м’ясо від жил, перемолоти на м’ясорубці. Подрібнити цибулю і зубчики часнику. У посудині змішати м’ясо з цибулею, часником, сіллю, перцем і кінзою. Додати туди води, щоб вийшла рідка консистенція. Для такої кількості м’яса буде достатньо 150 мілілітрів води.

2. Тепер переходимо до тіста: його починають замішувати, насипавши в глибоку ємність борошно і 1,5 чайні ложки солі. Поступово додати туди воду (близько 150 мілілітрів). Замішувати руками таке тісто важко, тому по можливості варто використовувати хлібопічку або ж міксер зі спеціальною насадкою для тіста. Коли маса стане однорідною, зліпити її в один шар, накрити харчовою плівкою на 20 хвилин.

3. Найважливіший етап в приготуванні хінкалі – це не полінуватися та як слід розкачати тісто. Спочатку ми розгортаємо тісто в «ковбаску» і нарізаємо його квадратами, товщиною близько 4 сантиметри. Потім кожен шматочок скручуємо в кулю, посипаємо борошном і розгортаємо в тонкий лист, товщиною в 3 міліметри, після чого знову складаємо його. Кожен шар потрібно розкачати по 10 разів, щоб тісто вийшло досить еластичним.

4. У середину кожного розкотив листа покласти 50 грамів м’яса. Потім, піднімаючи край тесту, згорнути його по колу гармошкою.
Зверху виходить щільний хвостик, занадто довгу верхівку якого потрібно обрізати ножем.

5. У киплячу солону воду у великій каструлі опустити ложку і покриття за годинниковою стрілкою, зробивши воронку. У неї потрібно опустити хінкалі хвостиками вгору. Варити хінкалі потрібно 10-15 хвилин, в кінці вони спливають.

Ось і секрет розкрито!

За теплий прийом, гостинність та привітність вдячні нашим друзям, ресторану «Старік Хінкалич» !