Головна → новини

Готуємо хінкалі разом з “Старик Хінкалич”

25 січня наші підопічні та Особливі вчилися готувати смачні хінкалі в ресторані «Старік Хінкалич».

Хінка́лі — грузинська страва подібна до вареників та пельменів, один з різновидів кулінарних виробів з вареного тіста з начинкою з м’ясного фаршу. Головне, що відрізняє від інших страв такого вигляду — це тонке тісто та бульйон всередині. Номінально їсти хінкалі треба руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не втратити бульйон.

Наші дітки вже вивчили рецепт приготування справжніх грузинських хінкалі та готові поділитися рецептом із тими, хто дуже хотів, але не зміг потрапити на майстер-клас:

1. Для хінкалі спершу потрібно підготувати фарш. Очистити м’ясо від жил, перемолоти на м’ясорубці. Подрібнити цибулю і зубчики часнику. У посудині змішати м’ясо з цибулею, часником, сіллю, перцем і кінзою. Додати туди води, щоб вийшла рідка консистенція. Для такої кількості м’яса буде достатньо 150 мілілітрів води.

2. Тепер переходимо до тіста: його починають замішувати, насипавши в глибоку ємність борошно і 1,5 чайні ложки солі. Поступово додати туди воду (близько 150 мілілітрів). Замішувати руками таке тісто важко, тому по можливості варто використовувати хлібопічку або ж міксер зі спеціальною насадкою для тіста. Коли маса стане однорідною, зліпити її в один шар, накрити харчовою плівкою на 20 хвилин.

3. Найважливіший етап в приготуванні хінкалі – це не полінуватися та як слід розкачати тісто. Спочатку ми розгортаємо тісто в «ковбаску» і нарізаємо його квадратами, товщиною близько 4 сантиметри. Потім кожен шматочок скручуємо в кулю, посипаємо борошном і розгортаємо в тонкий лист, товщиною в 3 міліметри, після чого знову складаємо його. Кожен шар потрібно розкачати по 10 разів, щоб тісто вийшло досить еластичним.

4. У середину кожного розкотив листа покласти 50 грамів м’яса. Потім, піднімаючи край тесту, згорнути його по колу гармошкою.
Зверху виходить щільний хвостик, занадто довгу верхівку якого потрібно обрізати ножем.

5. У киплячу солону воду у великій каструлі опустити ложку і покриття за годинниковою стрілкою, зробивши воронку. У неї потрібно опустити хінкалі хвостиками вгору. Варити хінкалі потрібно 10-15 хвилин, в кінці вони спливають.

Ось і секрет розкрито!

За теплий прийом, гостинність та привітність вдячні нашим друзям, ресторану «Старік Хінкалич» !