Home → news

(UA) Стартувало навчання у Школі соціальних ініціатив.

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Школа соціальних ініціатив – це проект Фонду Гарних справ у рамках однойменного центру. ЦСІ було засновано з метою привернути увагу людей до створення соціальних ініціатив та допомогти з ідеї сформувати справжній соціальний проект та якісно його реалізувати.

На першому етапі була набрана група з 8 чоловік різного віку, представників різних організацій, різної спеціальності, але із спільним прагненням допомагати людям.

12 квітня відбулося перше заняття першого модуля, на тему «Волонтерський рух в Україні». Учасники дізналися історію виникнення волонтерства в Україні та світі , ознайомились з правовими аспектами волонтерства у нашій країні та детально розібрали основні принципи і напрямки волонтерської діяльності.

Програма складається з чотирьох модулів, тривалістю по 6 годин кожен:

Модуль 1. Волонтерський рух в Україні: основи та принципи діяльності;

Модуль 2. Особливості соціальної роботи з кризовими категоріями;

Модуль 3. Галузі соціальних проектів: специфіка організації роботи;

Модуль 4. Соціальний проект: від ідеї до дії.

За час тренінгів учасники дізнаються як:

  • надавати якісну волонтерську допомогу з урахуванням основного принципу волонтерства «Не нашкодь!»;
  • мотивувати людей до волонтерської діяльності;
  • будувати ефективну комунікацію з представниками кризових категорій;
  • надавати підтримку дітям і дорослим, яким потрібна опіка і піклування, матеріальна, соціально-побутова та інша допомога;
  • визначати цілі і пріоритети в роботі з проектами;
  • планувати соціальні проекти;
  • управляти соціальним проектом;
  • проводити моніторинг і оцінку реалізації соціального проекту.

Перший етап навчання триватиме до 1 липня. Унікальність полягає в тому, що крім тренінгів в учасників буде місяць на реалізацію своєї соціальної ініціативи. Тобто вони не тільки прослухають навчання, а й реалізують власний соціальний проект під керівництвом досвідчених тренерів Центру соціальних ініціатив.

Тренінг проводили :

Наталія Колесник – президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, молодіжний тренер Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині», провідний тренер Школи Соціальних ініціатив, автор тренінгових програм для волонтерів по розробці і впровадженні соціальних проектів, конфліктології, випускниця Школи тренерського розвитку МЦРЛ.

Вікторія Панасюк – менеджер і програміст за освітою, мама дитини з особливими потребами. Досвід активної реабілітації та соціалізації, набутий в різних країнах, інтегрувався в ціль: підвищення стандартів якості дітей з особливими потребами та їх сімей. Розвиток власного потенціалу дав поштовх до навчання, підтверджено професійними сертифікатами з керованого навчання, фандрейзингу, створення соціальних проектів організаційного менеджменту. Має практичний досвід реалізації соціальних проектів, як особисто, так і в тандемі з різними ГО та БФ. Розробила і успішно реалізувала авторські волонтерські програми. Автор тренінгових програм по залученню і навчання волонтерів.

Навчання проходить кожного вівторка в 18.00, місце проведення повідомляється учасникам додатково

УВАГА! Гарна новина! Організатори вирішили розширити коло учасників! тож у вас є час до 18 квітня 2016 року. Не зволікайте, можливо саме вас оберуть на проходження безкоштовного навчання.

Зареєструватися можна за посиланням ТУТ.

Організатори висловлюють щиру подяку Тренінговому Центру « Суцвіття» за теплий прийом та допомогу!

Запрошуємо всіх небайдужих до майбутнього нашої країни до співпраці по проекту.

Ваш статус та місце роботи не важливі, ми будемо раді співпраці з усіма бажаючими, щоб разом об’єднатися для розвитку благодійності та вирішення нагальних питань шляхом реалізації соціальних проектів та створення регіональних центрів соціальних ініціатив.