Головна → новини

Стартувало навчання у Школі соціальних ініціатив.

Школа соціальних ініціатив – це проект Фонду Гарних справ у рамках однойменного центру. ЦСІ було засновано з метою привернути увагу людей до створення соціальних ініціатив та допомогти з ідеї сформувати справжній соціальний проект та якісно його реалізувати.

На першому етапі була набрана група з 8 чоловік різного віку, представників різних організацій, різної спеціальності, але із спільним прагненням допомагати людям.

12 квітня відбулося перше заняття першого модуля, на тему «Волонтерський рух в Україні». Учасники дізналися історію виникнення волонтерства в Україні та світі , ознайомились з правовими аспектами волонтерства у нашій країні та детально розібрали основні принципи і напрямки волонтерської діяльності.

Програма складається з чотирьох модулів, тривалістю по 6 годин кожен:

Модуль 1. Волонтерський рух в Україні: основи та принципи діяльності;

Модуль 2. Особливості соціальної роботи з кризовими категоріями;

Модуль 3. Галузі соціальних проектів: специфіка організації роботи;

Модуль 4. Соціальний проект: від ідеї до дії.

За час тренінгів учасники дізнаються як:

  • надавати якісну волонтерську допомогу з урахуванням основного принципу волонтерства «Не нашкодь!»;
  • мотивувати людей до волонтерської діяльності;
  • будувати ефективну комунікацію з представниками кризових категорій;
  • надавати підтримку дітям і дорослим, яким потрібна опіка і піклування, матеріальна, соціально-побутова та інша допомога;
  • визначати цілі і пріоритети в роботі з проектами;
  • планувати соціальні проекти;
  • управляти соціальним проектом;
  • проводити моніторинг і оцінку реалізації соціального проекту.

Перший етап навчання триватиме до 1 липня. Унікальність полягає в тому, що крім тренінгів в учасників буде місяць на реалізацію своєї соціальної ініціативи. Тобто вони не тільки прослухають навчання, а й реалізують власний соціальний проект під керівництвом досвідчених тренерів Центру соціальних ініціатив.

Тренінг проводили :

Наталія Колесник – президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, молодіжний тренер Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині», провідний тренер Школи Соціальних ініціатив, автор тренінгових програм для волонтерів по розробці і впровадженні соціальних проектів, конфліктології, випускниця Школи тренерського розвитку МЦРЛ.

Вікторія Панасюк – менеджер і програміст за освітою, мама дитини з особливими потребами. Досвід активної реабілітації та соціалізації, набутий в різних країнах, інтегрувався в ціль: підвищення стандартів якості дітей з особливими потребами та їх сімей. Розвиток власного потенціалу дав поштовх до навчання, підтверджено професійними сертифікатами з керованого навчання, фандрейзингу, створення соціальних проектів організаційного менеджменту. Має практичний досвід реалізації соціальних проектів, як особисто, так і в тандемі з різними ГО та БФ. Розробила і успішно реалізувала авторські волонтерські програми. Автор тренінгових програм по залученню і навчання волонтерів.

Навчання проходить кожного вівторка в 18.00, місце проведення повідомляється учасникам додатково

УВАГА! Гарна новина! Організатори вирішили розширити коло учасників! тож у вас є час до 18 квітня 2016 року. Не зволікайте, можливо саме вас оберуть на проходження безкоштовного навчання.

Зареєструватися можна за посиланням ТУТ.

Організатори висловлюють щиру подяку Тренінговому Центру « Суцвіття» за теплий прийом та допомогу!

Запрошуємо всіх небайдужих до майбутнього нашої країни до співпраці по проекту.

Ваш статус та місце роботи не важливі, ми будемо раді співпраці з усіма бажаючими, щоб разом об’єднатися для розвитку благодійності та вирішення нагальних питань шляхом реалізації соціальних проектів та створення регіональних центрів соціальних ініціатив.