Home → news

(UA) Набуваємо нових знань

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

15 грудня в приміщенні першого і найбільшого в Україні навчального ІТ-хаба BrainHUB було проведено 5 заняття з креативної журналістики від Центру медіа ініціатив.
Разом з Наталією Кружилиной, журналістом, сценаристом, редактором телеканалу “СТБ” учасники все глибше вивчили тему журналістського розслідування.
Як завжди, багато часу було приділено обробці домашнього завдання, адже важливо обговорити всі помилки і навчити студентів правильно писати.
Наталія поділилася секретами складання цікавого інтерв’ю.
І вся група знову повернулася до дуже масштабної і складної теми – журналістське розслідування. Без сумніву, це самий трудомісткий жанр у журналістиці. Його неможливо зробити за день, і навіть тиждень. У великих американських редакціях журналісту, що спеціалізується на розслідуваннях, часто взагалі не встановлюють жодних нормативів. Зате ціна цього розслідувального матеріалу може на порядок перевищувати звичайні редакційні гонорари, тому що будь-редактор знає: саме такі матеріали роблять виданню ім’я, позначаються на зростанні тиражу, піднімають авторитет в очах читачів.

Наступне заняття відбудеться 22 грудня і у нас буде перший гість!
Залучений експерт Віктор Темник – досвідчений журналіст, який спеціалізується на роботі з чиновниками і вміє впливати на бюрократів. Він майстер незручних запитань і гучних розслідувань!

МБФ Хороших справ висловлює подяку адміністрації BrainHUBу за можливість проведення заняття саме в їх офісі і сподівається на подальшу співпрацю.