Головна → новини

Набуваємо нових знань

15 грудня в приміщенні першого і найбільшого в Україні навчального ІТ-хаба BrainHUB було проведено 5 заняття з креативної журналістики від Центру медіа ініціатив.
Разом з Наталією Кружилиной, журналістом, сценаристом, редактором телеканалу “СТБ” учасники все глибше вивчили тему журналістського розслідування.
Як завжди, багато часу було приділено обробці домашнього завдання, адже важливо обговорити всі помилки і навчити студентів правильно писати.
Наталія поділилася секретами складання цікавого інтерв’ю.
І вся група знову повернулася до дуже масштабної і складної теми – журналістське розслідування. Без сумніву, це самий трудомісткий жанр у журналістиці. Його неможливо зробити за день, і навіть тиждень. У великих американських редакціях журналісту, що спеціалізується на розслідуваннях, часто взагалі не встановлюють жодних нормативів. Зате ціна цього розслідувального матеріалу може на порядок перевищувати звичайні редакційні гонорари, тому що будь-редактор знає: саме такі матеріали роблять виданню ім’я, позначаються на зростанні тиражу, піднімають авторитет в очах читачів.

Наступне заняття відбудеться 22 грудня і у нас буде перший гість!
Залучений експерт Віктор Темник – досвідчений журналіст, який спеціалізується на роботі з чиновниками і вміє впливати на бюрократів. Він майстер незручних запитань і гучних розслідувань!

МБФ Хороших справ висловлює подяку адміністрації BrainHUBу за можливість проведення заняття саме в їх офісі і сподівається на подальшу співпрацю.