Головна → новини

Юні винахідники отримали грант від фонду!

БФ Костянтина Кондакова надає всебічну підтримку інноваційним розробкам: через програми, проекти, конкурси та гранти. Також фонд допомагає реалізувати соціально-значущі стартапи.

Тому коли нас запросили до бізнес-інкубатора Happy Farm відвідати презентацію стартап-проектів юних винахідників,  ми з радістю відгукнулися.

Happy Farm – це перший американо-український бізнес-інкубатор, основним завданням якого є пошук і комерційне просування інноваційних проектів в IT-сфері. Серед переваг Happy Farm можна виділити його міжнародний Борд, менторську програму міжнародного рівня, спеціально обладнані робочі місця, а також безліч бонусів. Тут народжуються кращі інноваційні проекти, які вже в найближчому майбутньому можуть кардинально змінити хід історії.

Юні винахідники представили десятки унікальних розробок. Так, резиденти проекту Jamrooms докладно розповіли про своє ноу-хау – вбудовану OEM технологію з впровадження комунікаційних і колабораційних функцій у веб-сервіси. Використання Jamrooms через соцмережу Linkedin дозволяє менеджерам ефективно спілкуватися з цільовою аудиторією. Це значно економить час та підвищує обсяг продажу.

Другий дуже незвичайний і цікавий сервіс, це StyleFie – мобільне фото-опитування. Досить сфотографуватися в різних аксесуарах, і Ваші друзі допоможуть Вам визначитися з вибором, що купити, проголосувавши за кращий, на їхню думку, варіант.

Були представлені також інші цікаві наукові розробки, які зможуть значно полегшити життя людей.

Це:

  • Coursmos – проект, що пропонує принципово нову концепцію онлайн навчання. Нецікаві онлайн-курси можна замінити на зручний формат – мікро-курси, з яких люди вибиратимуть лише той матеріал, який вони хочуть вивчати.
  • CommerceRun – незамінний інструмент для тих, хто хоче створити магазин в мережі Інтернет, вибрати торгові онлайн-майданчики, а також мати на руках найдокладнішу статистику продажу й відвідування магазину.
  • NextMusic.TV – сайт для тих, хто бажає налаштувати свій власний радіоефір під настрій, темп, мову, жанр і навіть рік.
  • atCollab – веб-застосунок, який здійснює відбір постачальників для компанії. Надані аналітичні інструменти допоможуть укласти максимально вигідні угоди.
  • Lookwider – принципово нова платформа зворотного зв’язку між людиною та компанією за допомогою фото та відеовідгуків.
  • Купити необхідні предмети інтер’єру та шедеври живопису в 1 клік допомагає мобільний застосунок Lonely Walls, також представлений резидентами Happy Farm.
  • Безперечною популярністю серед студентів користується веб-сервіс Instudies, що дозволяє обмінюватися конспектами, лекціями, завданнями, а також залишатися в курсі майбутніх заходів і навіть розкладу семінарських занять!
  • Із застосунком для смартфонів WinkCam можливо фотографувати практично миттєво. Для цього достатньо … двічі постукати по корпусу телефону!
  • Поринути в чарівний світ квестів можна за допомогою програми PhotoZeen. Вона поліпшує навички фотографа навіть у тих, хто тільки недавно вирішив ним стати.
  • Веб-сервіс Newzmate поєднує новини навколо подій на базі інтересів користувача, а також дозволяє легко знаходити потрібні статті та гнучко налаштовувати джерела інформації.
  • Taskle – онлайн майданчик, що об’єднує айтішників-фрілансерів і забезпечує стабільний прибуток за успішне виконання завдань.
  • На сайті ESM кожен може отримати необхідну інформацію зі шкільних музеїв Києва.
  • Advice Wallet – соціальна програма лояльності для залучення й утримання клієнтів, дає можливість компаніям розробити індивідуальну ефективну схему роботи.

Всі проекти були інноваційними й корисними, і кращий з них, на нашу думку, ми нагородили грантом у розмірі 50 000 грн. Вибір був нелегким. Ми керувалися, перш за все, соціальною значимістю проекту, його позитивним ефектом і охопленням аудиторії. Саме тому ми вибрали стартап, який, на наш погляд, принесе велику користь всім – EyeDoc. Це програма, яка зможе зменшити вплив комп’ютера на очі. Застосунок буде автоматично визначати, коли очам потрібний відпочинок. Аналізуючи положення тіла користувача комп’ютера, а також рівень очей по відношенню до монітора та їхню напруженість, програмне забезпечення буде надсилати людині повідомлення про необхідність змінитипозу положення тіла. Це допоможе мільйонам користувачів ПК по всьому світу не тільки зберегти зір, але й, можливо, позбутися окулярів.

«Для нас важливо допомогти сміливим людям, які створюють щось абсолютно нове й унікальне. Ми бачимо великий потенціал у хлопцях та в реалізації даного проекту», – зазначила президентка правління фонду Наталія Колісник.

«Нас дуже радує, що в Україні з’являються нові меценати, інвестори, бізнес-янголи», – говорить Ганна Дегтерьова, CEO та засновник Happy Farm. – EyeDoc, безумовно, – один з найбільш цікавих, актуальних та соціально корисних проектів. Ми раді, що у цих талановитих студентів другокурсників  є можливість розвивати проект свою ідею, та вітаємо їх із бойовим хрещенням – першим грантом!»

Всі співробітники БФ Костянтина Кондакова приєднуються до привітань і бажають хлопцям не зупинятися на досягнутому, але робити все нові корисні відкриття! Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!