Головна → новини

У Києві відбулася Міжнародна виставка-конкурс дитячого малюнку «Мости дружби»


3 червня в Арт-центрі Я.Гретера відбулася
Міжнародна виставка-конкурс дитячого малюнку «Мости дружби».

Виставка була проведена в рамках проекту «Дні культури України в Палестині»Міжнародним благодійним фондом Гарних справ та Міжнародним фондом культурного співробітництва.

Малюнки на теми «Щасливе дитинство» та «Культурна спадщина моєї країни» створювали діти з українських шкіл-інтернатів та дитячих будинків сімейного типу віком від 10 до 14 років. 

Участь у конкурсі взяли хлопчики та дівчатка із Сумської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Київської, Полтавської та інших областей України. 

 

Із кількох сотень надісланих робіт професійне журі, очолюване Надзвичайним та Повноважним Послом Палестини в Україні Мохаммедом Аль-Асаадом, відібрало 100 малюнків, які були представлені в Арт-центрі. Влітку усі ці роботи візьмуть участь у спільній виставці українських та палестинських дітей в місті Віфлеємі.

Під час виставки гості заходу визначили 10 кращих, на їхню думку, малюнків. Їх автори отримали цінні призи – книги, планшет, набори для творчості тощо. Всім конкурсантам вручили дипломи про участь та пам’ятні подарунки від організаторів. 

Підтримати міжнародний проект прибули й посли іноземних держав: Малайзії, Кувейту та Румунії.

Виставку відвідало багато гостей, серед яких радник з культурних зв’язків Відділення в Україні Посольства Хашимітського Королівства Йорданія Др.Ахмаду Тальхуні, актриса Ольга Сумська, співаки Наталія Шелепницька та Артур Боссо, засновник проекту «FolkUkraine» Ігор Добруцький та ін.