Головна → новини

Презентовано “Зелену книгу української благодійності — 2014”

24 червня у Києві презентували третій випуск «Зеленої книги української благодійності 2014». Дослідження підготовлено на базі національного експертного опитування «Стан розвитку благодійності в Україні — 2014», проведеного Асоціацією благодійників спільно з ІАЦ «Громадський простір» у травні-червні 2015 року.

В опитуванні взяли участь більш ніж півсотні експертів у різних сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, державні і громадські діячі, журналісти, науковці з усієї України. Представники МБФ Гарних справ, який входить до складу Асоціації благодійників України, також долучились до створення “Зеленої книги – 2014” — документу, що містить аналіз (моніторинг) сьогоднішнього стану у визначеній суспільній сфері і має на меті розпочати процес громадського обговорення з обумовленої тематики.

У заході взяли участь:

  • Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України;
  • Олександр Олійник, віце-президент Асоціації благодійників України;
  • Алла Прунь, виконавчий директор ІАЦ «Громадський простір»;
  • Марина Антонова, голова Правління МБФ «Україна 3000».

Серед шановних гостей, на презентації книги була присутня і президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ Наталія Колісник.

“Поява вже третього видання «Зеленої книги української благодійності 2014», безперечно, є позитивним сигналом. Я дуже рада, що наразі все більше СМІ та відомих особистостей долучаються до соціально-корисної роботи. Сподіваюсь, що вже у наступній «Зеленій книзі» експерти відзначать ще більше зростання  рівня розвитку благодійності в Україні”, — прокоментувала вона.