Головна → новини

Відбувся Перший фестиваль дитячої handmade творчості «ЩосьСлон»!

В останні вихідні весни, 30-31 травня 2015 року, на території столичного зоопарку з розмахом відбувся Перший фестиваль дитячої handmade творчості “ЩосьСлон”.

Захід, організований Міжнародним благодійним фондом Гарних справ, за підтримки Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчий орган Київської міської державної адміністрації, а також Київського зоопарку зібрав разом батьків, дітей й усіх небайдужих до творчого розвитку підростаючого покоління.

Фестиваль було присвячено національному святу — Дню захисту дітей та проведено з метою звернення уваги дорослих на творчий розвиток й унікальність кожної дитини.

Присутніх чекало цілих 7 розважальних зон; професійні консультації від педіатрів, психологів, педагогів для батьків, більше 30 інтерактивних майданчиків з розвиваючими майстер-класами для дітей; виставка дитячих малюнків, фудкорт зі смачною і корисною їжею, унікальний ярмарок дитячого хенд-мейду, а також якісні товари українських виробників.

Родзинкою дводенного заходу стала безпрограшна благодійна лотерея з цінними призами від партнерів заходу, яка приваблювала як дітей, так і дорослих.

На кулінарному майстер-класі від друзів фестивалю Кулінарної школи “Kartata Potata” малюки із задоволенням приготували смачні частування для тварин разом із зірковою телеведучою Дашою Малаховою.

В перший день фестивалю (30.05.2015) в зоопарку відбувся прес-брифінг, в якому взяли участь президент МБФ Гарних справ Колісник Наталія Павлівна, уповноважений Президента України з прав дитини Кулеба Микола Миколайович, директор Київського зоологічного парку Трантін Кирило Віталійович, Начальник служби у справах дітей м. Києва Танцюра Валерій Анатолійович, в.о. директора Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Колобова Ярослава Валеріївна, Березіна Валентина Олександрівна, начальник відділу опіки, піклування, усиновлення та інших форм сімейного виховання Служби у справах дітей м. Києва, Лоріашвілі Любов Семенівна, головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші. Шановні гості висловили подяку організаторам свята та пообіцяли сприяти проведенню таких важливих тематичних заходів для дітей в майбутньому.

В свою чергу, організатори зазначили, що не будуть зупинятись на досягнутому і планують провести другий фестиваль з по-дитячому оригінальною назвою “ЩосьСлон” вже наступного року.