Головна → новини

Широке обговорення для потрібних змін

Публічна дискусія «Благодійники, волонтери, держава: взаємодія чи підміна ролей?» проведена для обговорення нового Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги нещодавно відбулася в прес-центрі «Укрінформ». Активну участь в розмові взяли представники Міжнародного благодійного фонду Гарних справ.

Особливістю заходу було те, що окрім представників благодійної сфери, волонтерського руху, його відвідали і представники органів державної влади, що дозволило не лише окреслити актуальні питання, подискутувати над їх розв’язанням, але й запропонувати реальні механізми полегшення діяльності волонтерів і благодійників при наданні допомоги потребуючим.

Також, представники благодійного сектору держави нагадали про те, що не лише постраждалі на сході країни та армія потребують уваги збоку меценатів, адже нікуди не поділися інші вкрай важливі соціальні питання, що також вимагають вирішення. При чому, наявність податків та заборона Нацбанку на здійснення валютних операцій, ще більше ускладнили роботу філантропів в зазначеному напрямку. Відкритий діалог та спільний пошук адекватних механізмів для полегшення діяльності волонтерських та благодійних ініціатив, особливо в час таких серйозних викликів, дозволив напрацювати серію пропозицій для законодавчих змін та регуляторних актів, що, сподіваємось, найближчим часом будуть втілені в життя.