Головна → новини

Залучення ресурсів в центрі соціальних ініціатив

Центр соціальних ініціатив (ЦСІ) було засновано з метою мотивувати людей до створення проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем в Україні, та допомагати активним громадянам України формувати справжній соціальний проект починаючи від ідеї до реального втілення ініціативи в життя.

Центр успішно працює та крокує до реалізації соціальних проектів, що допоможуть вирішити актуальні проблеми в Україні. Група учасників (15 чоловік) працює вже у повному складі, тож реєстрація закрита.

Учасники продуктивно та результативно пройшли перший модуль та ґрунтовно вивчили особливості волонтерської діяльності і, традиційно у вівторок, 10 травня, приступили до вивчення наступного, другого, модуля «СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ: ВІД ІДЕЇ ДО ПРОЕКТУ».

Модуль розпочали з вивчення чи не найголовнішого питання – залучення ресурсів. Учасники ознайомилися з ключовими моментами визначення тематики соціального проекту, а саме: дізналися яким має бути проект, щоб його хотіли підтримати; що є актуальним на сьогодні; що дійсно буде корисним для України, у ці тяжкі часи.

Окрім Наталії Колісник, президента Фонду Гарних справ і за сумісництвом засновниці ЦСІ, до проекту приєднуються досвідченні тренери, експерти у своїх сферах. Тож цього разу своїм 17 річним досвідом залучення ресурсів до соціальних проектів ділився Рустам Бекназаров, засновник Благодійної організації Help young.

Ознайомлення учасників з швидкими методами залучення ресурсів для реалізації соціальної ініціативи проходило поетапно:

  1. Визначення цілей, задач та компетенції тренінга;
  2. Соціальний проект: основні поняття;
  3. «Швидкий» фандрайзинг в соціальній сфері;
  4. Майндмеппінг: що це, як воно допомагає;
  5. Інші види залучення ресурсів на проект.

Завдяки багатолітньому досвіду тренера, результат перевершив себе. Тепер учасники знають:

– особливості соціальних проектів;

– відмінність між соціальним проектом і соціальною ініціативою;

– способи та методи залучення коштів;

– особливості «швидкого» фандрайзингу;

– основні аспекти текстового оформлення соціального проекту.

Та вміють:

– чітко визначати потреби проекту

– складати карти візуалізації

Учасники Центру соціальних ініціатив активні та цілеспрямовані, тож вже у червні очікуємо перші результати проекту, а саме: 15 СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ спрямованих на вирішення гострих та загальних проблемах сучасного суспільства. Проекти можуть бути реалізовані у будь-якій формі:

– Флешмоб

– Майстер-клас

– Ленд-арт

– Акція

– Конкурс

– Адресна допомога

-Та інші заходи, що, на думку учасників, допоможуть у повній мірі розкрити мету проекту.

Учасники, за умови проходження усіх 4-х модулів та реалізації власної соціальної ініціативи, гарантовано отримають сертифікати і матимуть можливість взяти участь у конкурсі міні-грантів від МБФ Гарних справ для реалізації власних соціальних проектів.