Home → news

(UA) Залучення ресурсів в центрі соціальних ініціатив

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Центр соціальних ініціатив (ЦСІ) було засновано з метою мотивувати людей до створення проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем в Україні, та допомагати активним громадянам України формувати справжній соціальний проект починаючи від ідеї до реального втілення ініціативи в життя.

Центр успішно працює та крокує до реалізації соціальних проектів, що допоможуть вирішити актуальні проблеми в Україні. Група учасників (15 чоловік) працює вже у повному складі, тож реєстрація закрита.

Учасники продуктивно та результативно пройшли перший модуль та ґрунтовно вивчили особливості волонтерської діяльності і, традиційно у вівторок, 10 травня, приступили до вивчення наступного, другого, модуля «СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ: ВІД ІДЕЇ ДО ПРОЕКТУ».

Модуль розпочали з вивчення чи не найголовнішого питання – залучення ресурсів. Учасники ознайомилися з ключовими моментами визначення тематики соціального проекту, а саме: дізналися яким має бути проект, щоб його хотіли підтримати; що є актуальним на сьогодні; що дійсно буде корисним для України, у ці тяжкі часи.

Окрім Наталії Колісник, президента Фонду Гарних справ і за сумісництвом засновниці ЦСІ, до проекту приєднуються досвідченні тренери, експерти у своїх сферах. Тож цього разу своїм 17 річним досвідом залучення ресурсів до соціальних проектів ділився Рустам Бекназаров, засновник Благодійної організації Help young.

Ознайомлення учасників з швидкими методами залучення ресурсів для реалізації соціальної ініціативи проходило поетапно:

  1. Визначення цілей, задач та компетенції тренінга;
  2. Соціальний проект: основні поняття;
  3. «Швидкий» фандрайзинг в соціальній сфері;
  4. Майндмеппінг: що це, як воно допомагає;
  5. Інші види залучення ресурсів на проект.

Завдяки багатолітньому досвіду тренера, результат перевершив себе. Тепер учасники знають:

– особливості соціальних проектів;

– відмінність між соціальним проектом і соціальною ініціативою;

– способи та методи залучення коштів;

– особливості «швидкого» фандрайзингу;

– основні аспекти текстового оформлення соціального проекту.

Та вміють:

– чітко визначати потреби проекту

– складати карти візуалізації

Учасники Центру соціальних ініціатив активні та цілеспрямовані, тож вже у червні очікуємо перші результати проекту, а саме: 15 СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ спрямованих на вирішення гострих та загальних проблемах сучасного суспільства. Проекти можуть бути реалізовані у будь-якій формі:

– Флешмоб

– Майстер-клас

– Ленд-арт

– Акція

– Конкурс

– Адресна допомога

-Та інші заходи, що, на думку учасників, допоможуть у повній мірі розкрити мету проекту.

Учасники, за умови проходження усіх 4-х модулів та реалізації власної соціальної ініціативи, гарантовано отримають сертифікати і матимуть можливість взяти участь у конкурсі міні-грантів від МБФ Гарних справ для реалізації власних соціальних проектів.