Головна → новини

Charity Challenge – допомагати просто

Саме з такою впевненістю і запалом ми розпочинаємо свій черговий благодійний проект, що називається Charity Challenge (СС)

Згідно з останніми статистичними даними кожен 4-й в Україні займається благодійною чи волонтерською діяльністю, що, безумовно, є дуже позитивною тенденцією у нашому суспільстві. Тож, СС – це виклик суспільству, виклик приватним компаніям, виклик кожному з нас. Чи зможе кількість бажаючих допомогти перевищити кількість заявок, листів з проханням про допомогу? Чи ми – соціум – об’єднаємося і подамо руку допомоги тим, хто її потребує?

Останнім часом серед благодійників гостро стоїть питання про розробку ефективних шляхів переходу від адресної благодійності до стратегічної філантропії, спрямованої на розв’язання системних соціальних проблем. І саме за такою філантропією майбутнє, адже справжній результат можна досягти борючись не з наслідками, а ліквідуючи причину.

На запуск цієї ініціативи нас надихнув попередній благодійний проект, який ми реалізували спільно з громадською організацією «Завтра». Хоча наш Present Challenge був націлений на підтримку діток із кризових категорій, до нас все одно надходило безліч заявок від звичайних дорослих громадян, які опинилися в скрутному становищі. Відкривши онлайн-платформу для подачі заявок про допомогу, всього-навсього за місяць ми отримали отримали більше 6,5 тисяч листів з проханням допомогти (на сьогодні їх число сягнуло 7000!).

Детально вивчивши соціальні і побутові проблеми людей, описані у зверненнях, ми вирішили зробити проект надання не лише адресної матеріальної допомоги, а також і соціальної, писхологічної та юридичної. Для цього нами планується організація різнотематичних тренінгів, семінарів із залученням комерційних та юридичних компаній, психологів, коучів для надання людям відповідної кваліфікованої допомоги.

Ми відкриті до співпраці і пропонуємо кожному зробити добру справу, розвиваючи не тільки філантропію, а й громадянське суспільство в Україні.

Ми запрошуємо до співпраці благодійні організації та громадські організації  з різних міст України. Якщо у вас є  цільова аудиторія, яка потребує допомоги, ви можете стати координатором проекту у своєму місті і разом з нами розвивати проект допомоги своїм співвітчизникам.

Починаємо таким чином: розбираємо і відсортовуємо всі звернення – для цього ми запрошуємо волонтерів долучитися до проекту, а потім збираємо те, чого люди потребують: одяг, взуття, іграшки, продукти, канцтовари, побутова хімія, допомога у працевлашуванні та ін. По Києву та інших містах для зручності будуть відкриватися пункти збору речей – за новинами про їх відкриття слідкуйте на сторінці у FB

Програма проекту передбачає отримання благодійних пожертвувань у вигляді грошей, але відповідно до політики і уставу нашого фонду безпосередньо кошти ми не передаємо людям. На пожертвування закуповуються необхідні речі.

З  порядком розгляду заявок та надання допомоги ви можете ознайомитися в відповідному положенні

З кожного по добрій справі, друзі! =)