Головна → новини

Арсенал інновацій для всіх

25 травня у національному культурно-художньому комплексі «Мистецький арсенал» відбулося урочисте відкриття інноваційного освітнього проекту «Арсенал ідей».

«Арсенал ідей» – це своєрідна творча лабораторія, що поєднує передовий український досвід з інноваціями світового співтовариства. Вона дозволяє дітям отримувати цінні знання в ігровій формі. Спеціально для цього був розроблений унікальний інтерактивний простір з трьох віртуальних лабораторій: художньої, наукової та інноваційної.

Даний проект співзвучний нашій програмі «Підвищення фінансової та комп’ютерної грамотності». Тому Благодійний фонд Костянтина Кондакова зробив свій внесок у «Арсенал ідей» разом з іншими партнерами проекту – «Мicrosoft Ukraine», «Coca-Cola» та «Samsung». Фінансова допомога від нашого фонду для «Арсенала ідей» забезпечить безкоштовне відвідування виставки дітьми, позбавленими батьківської опіки, а також з багатодітних сімей. Керівник фонду Наталія Колісник у своїй промові підкреслила принципову значущість інноваційних освітніх проектів для позитивного розвитку сучасного українського суспільства. На її думку інтелектуальний потенціал українців колосальний, і все, що необхідно зробити, – підтримати його та направити у корисне русло. Таким чином ми даємо «зелене світло» творчим ініціативам і майбутньому нашої країни, яке безпосередньо залежить від молодого покоління.

Також на презентації виступили директор «Мистецького арсеналу» Наталія Заболотна, директор БФ «Мистецький арсенал» Ольга Вієру, Міністр України з питань сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, директор корпорації «Мicrosoft Ukraine» Дмитро Шимків, а після презентації всі маленькі відвідувачі отримали цінні подарунки від Благодійного фонду.

У майбутньому також будуть проводитись тематичні конференції, і позитивний досвід «Арсеналу ідей» стане стимулом для глобального позитивного перетворення України протягом цілого року реалізації проекту.

Співробітники Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова впевнені, що розвиток інноваційних програм, особливо для дітей, сьогодні є одним з пріоритетних соціальних завдань, адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!