Home → news

(UA) центр соціальних ініціатив

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Якщо ви прагнете змін, ми будемо вдячні за допомогу у Всеукраїнському проекті Центр соціальних ініціатив (ЦСІ).
Призначення платежу вказуйте – ЦСІ!
Станьте частиною масштабних змін в Україні!

 

 

 

Мрієте про те, щоб у нашій країні щось змінилося на краще? Розумієте, що влада не в силах вирішити і половину проблеми суспільства? Впевнені що, якщо хтось і може щось зробити, то це громада? Ми теж так думаємо, тому і створили Центр соціальних ініціатив!

111

Центр соціальних ініціатив – що це?

Центр соціальних ініціатив (ЦСІ) – це місце, де громадські активісти та волонтери зможуть пройти спеціальний курс тренінгів, отримати всі необхідні знання для створення свого власного соціального проекту, та реалізувати його під керівництвом експертів в центру.

Механіка проекту

На основі конкурсного відбору, організатори обирають 20 людей, віком від 20 до 30 років, з різних міст України, бажаючих навчитися створювати соціальні проекти.

Учасників запрошують на виїзну школу поблизу міста Київ, де 6 днів професійні тренери будуть навчати їх створювати соціальні проекти. Після проходження тренінгів, за кожним учасником закріплюється супервізор, який буде надавати консультації протягом підготовки соціальних ініціатив.

Завдання учасників – на основі набутих знань, за допомогою супервізора, за два місяці створити та реалізувати короткотривалий соціальний проект. Це може бути: акція, флешмоб, конкурс, тренінг, семінар, лекція, майстер-клас, та інші заходи, спрямовані на досягнення соціально корисного ефекту для окремої групи людей чи для суспільства вцілому.

Протягом двох тижнів, після реалізації, учасники готують звіт. А потім разом збираються на фінальній зустрічі, де презентують свої досягнення, оговорюють результати та діляться набутим досвідом. І звичано ж, учасники отримують сертифікати, що засвідчують проходження навчання в ЦСІ та успішну реалізацію власних проектів.

2

У чому унікальність?

Унікальність ЦСІ полягає у тому, що учасники після проходження навчання мають підтримку від фонду та закріпленого за ними супервізора, який протягом реалізації соціальної ініціатива допомагатиме, консультуватиме, направлятиме, мотивуватиме. Після проходження тренінгів мотивація швидко знижується, а в процесі реалізації виникає багато питань на які тренінг не дав відповідь, і люди зупиняються на півдорозі, так и не досягнувши мети. За допомогою спеціалістів учасники обов’язково реалізують і розвинуть власну соціальну ініціатив на вищому рівні.

3

Що ми хочемо зробити, реалізуючи проект?

Проект реалізується з метою вирішення проблем вразливих груп населення, шляхом реалізації соціальних ініціатив та підвищити мотивацію молоді до доброчинної діяльності;

Українська молодь має надзвичайний потенціал, багато хто прагне змінити світ на краще, а наше завдання їм в цьому допомогти!

Учасники будуть вміти надавати якісну волонтерську допомогу та мотивувати і залучати людей до громадської діяльності.

Не тренінгах ЦСІ кожен навчиться будувати ефективну комунікацію з представниками кризових категорій танадавати підтримку людям, яким потрібна допомога.

4

Програма навчання

Тренінгова програма спрямована на комплексне навчання та мотивацію молоді від ідеї перейти до реальної дії та створити якісний, потрібний соціальний проект.

Зміст

Модуль 1. Волонтерський рух в Україні: основи та принципи діяльності

Мета модуля: ознайомити учасників з визначенням основних понять, історією створення інститутів волонтерства в Україні, правовими принципами волонтерської діяльності, специфікою волонтерства в складних економіко-політичних умовах

Модуль 2. Особливості соціальної роботи кризовими категоріями населення практична діяльність

Мета модуля: ознайомити учасників з основами соціальної роботи та надати практичні поради щодо її реалізації, навчити учасників працювати з особливими цільовими групами і долати упередженості щодо кризових категорій, навчити основам ненасильницького спілкування.

Модуль 3. Галузі соціальних проектів: специфіка організації роботи

Мета модуля: ознайомити учасників з основними галузями соціальних проектів і специфікою роботи в кожній галузі, визначення кожним з учасників галузі власного соціального проекту.

Модуль 4. Соціальний проект: від ідеї до дії.

Мета модуля: надати учасникам знання та відпрацювати навички по методам створення і механізмів реалізації соціального проекту.

5

Наші досягнення

Досвід реалізації подібних проектів Фондом – 3 роки, маємо надійних партнерів і волонтерів.

Створено Центр соціальних ініціатив (м. Київ); проведено конкурсний відбір учасників і на даний момент проходить навчання для 25 добровільних учасників у сфері: прав людини, соціальних прав та гендерної рівності.

Благодійним фондом Гарних справ реалізовані тренінгові програми: «Розвиток волонтерського руху», «Формування соціальної ініціативи», «Організація роботи добровільного помічника», «Основи соціального маркетингу» для активної молоді України. Проведено конкурс творчих робіт «Ленд-арт у волонтерство». Надано допомогу в реалізації понад 20 соціальних ініціатив по всій території України.

6

Плани на майбутнє

Другим етапом проекту буде навчання тренерів, створювати регіональні Центри соціальних ініціатив. За наступний рік планується створити не менше 15 центрів, підготовлено мінімум 300 компетентних добровільних помічників і реалізовано мінімум 250 соціальних ініціатив.

7

Тренери і доповідачі:

Наталія Колісник, президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, молодіжний тренер Міжнародної благодійної організації Партнерство «Кожній дитині», провідний тренер Школи Соціальних ініціатив, автор тренінгових програм для волонтерів по розробці і впровадженні соціальних проектів, конфліктології, випускниця Школи тренерського розвитку МЦРЛ.

Вікторія Панасюк, менеджер і програміст за освітою, мама дитини з особливими потребами. Досвід активної реабілітації та соціалізації, набутий в різних країнах, інтегрувався в ціль: підвищення стандартів якості дітей з особливими потребами та їх сімей. Розвиток власного потенціалу дав поштовх до навчання, підтверджено професійними сертифікатами з керованого навчання, фандрейзингу, створення соціальних проектів організаційного менеджменту. Має практичний досвід реалізації соціальних проектів, як особисто, так і в тандемі з різними ГО та БФ. Розробила і успішно реалізувала авторські волонтерські програми. Автор тренінгових програм по залученню і навчанню волонтерів.

Лариса Пєтушкова, психолог за освітою, має досвід роботи у цій сфері 18 років, сертифікований тренер організації Партнерство “Кожній дитині”, автор 14 статей, у тому числі і методичних видань, на тему соціальної педагогіки та психології, сертифікований тренер з ненасильницького спілкування за методом Маршала Розенберга (nohate speech).

Олександра Пєтушкова, асистент проекту Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, молодіжний тренер і організатор молодіжного клубу “Тільки вперед!” у рамках проекту “Молодь для молоді: знай свої права – змінюй життя” на базі Студентської соціальної служби НТУУ “КПІ”, фасилітатор навчальної гри з вивчення соціальних прав «Країна гідності», волонтер Міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині”.

8

Для чого потрібні кошти?

Ми об’єднуємо людей з різних куточків нашої країни для того, щоб соціальні ініціативи могли реалізувати по всій Україні, тому для нас важливо забезпечити 6-ти денне проживання та харчування учасників. Ми працюємо, над залученням партнерів та намагаємося реалізувати проект з їх допомогою. Експерти в різних сферах з радістю приєднуються до нас та працюють на благодійній основі, але ключовим тренерам все ж таки доводиться платити.

9