Home → news

(UA) Чи можна гуляти з дітьми в карантин?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Відомий педіатр Євген Комаровський дав власні поради щодо прогулянок з дітьми на час карантину. Лікар наголосив, що це думка приватної особи, заснована на певних знаннях у медицині, а “також на здоровому глузді”. У ваших місцевих лікарів і місцевої влади цілком може бути інша позиція і інші аргументи, зазначив педіатр.

Отож, на питання, чи можна гуляти з дітьми, Комаровський відповідає так:

“Можна, за таких умов:

під час прогулянки ви не контактуєте з іншими людьми;
діти спілкуються невеликими групами (до 5 осіб) під наглядом дорослих, які дотримуються дистанції;
ви маєте можливість залишити власне помешкання, не вступаючи в контакти з іншими людьми і не облизуючи по шляху двері, поручні, кнопки тощо
ви знаєте, як правильно відчиняти двері, як натискати кнопки ліфта, ви маєте з собою САНІТАЙЗЕР і знаєте, як ним користуватися, ви готові, зрештою, пройтися по сходах пішки, уникаючи кабіни ліфта, яку часто торкаються люди і яка майже не вентилюється;
ви розумієте, що ліс і парк це хоч і далі, але набагато краще, ніж крамничка біля під’їзду.
До речі: саме зараз дорослі цілком можуть кооперуватися, щоб поки одна мама гуляє з двома дітьми, друга могла виспатися і відпочити від подвигу материнства.

Звертаю увагу: діти, позбавлені свіжого повітря, дадуть таку кількість бронхітів, тонзилітів, дерматитів, астм, загострень алергії тощо, що коронавірус здасться вам милою і привабливою болячкою”, – наголошує медик!