Home → news

(UA) Майстер-клас по ліпці із солоного тіста в творчій студії “Безмежність”

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

28 липня наші підопічні відвідали майтер-клас по ліпці із солоного тіста в творчій студії “Безмежність”.
Солоне тісто в останні роки стало дуже популярним матеріалом для ліплення. Вироби з солоного тіста екологічно чисті, що особливо актуально в наші дні. Та й сам матеріал приємний в роботі, тому процес ліплення викликає тільки позитивні емоції.
Робота з ним приносить задоволення і радість.
Весь матеріал для ліплення діти мали змогу отримати в студії.
Всім залишились задоволеними своїми роботами та отримали лише позитивні емоції 
А тим часом, ми з Вами поділимось секретом найпростішого виготовлення солоного тіста:

Складові:

Борошно — 200 г
Вода — 125 мл
Сіль — 200 г
Соняшникова олія або гліцерин — 1 ст. л.
барвник

Спосіб приготування:

Готувати тісто досить просто. Потрібно розчинити сіль у воді, додати барвник і поступово вводити борошно, постійно помішуючи. Зверніть увагу: для солоного тіста сіль повинна бути дрібною, інакше розчиняти ви її будете дуже довго. Сіль важче борошна приблизно вдвічі, тому потрібно взяти вдвічі менший обсяг у порівнянні з борошном. Перед додаванням борошна переконайтеся, що вода холодна. Борошно можна вибрати будь-яку, причому, чим простіше, тим краще.

Барвник можна вибрати будь-який: звичайний харчовий для кондитерських виробів, для пасхальних яєць, або навіть гуаш (якщо дитина не тягне тісто в рот). Вимішуйте тісто до однорідної маси, потім додайте масло або гліцерин. Згодиться навіть звичайний крем для рук.

Тісто по цьому рецепту придатне для різних виробів, не тріскається (при природній сушці), не втрачає форму, але дрібні деталі ліпити з нього важко.

Раді бути Вам корисними