Головна → новини

Майстер-клас із валяння вовни

Валяння – це особливий вид сучасного рукоділля, в основі якого лежить властивість натуральної вовни утворювати войлок.

Раніше зі зваляної вовни робили килими, чохли, матраци, подушки, головні убори, плащі. Сьогодні вона використовується для виготовлення надзвичайно гарних предметів одягу, кумедних об’ємних іграшок, панно, різних декоративних елементів, аксесуарів, які допомагають додати оригінальності образу та прикрасити будинок.

Для вихованців дитячого будинку «Надія» з села Кривошиїнці Сквирського району Київської області в рамках акції Благодійного фонду Костянтина Кондакова «Жодного дня без гарних справ!» був проведений майстер-клас із валяння вовни.

Діти радісно зустріли майстриню, адже вони ще ніколи не займалися цим видом рукоділля й хотіли скоріше приступити до справи. Ведуча майстер-класу Наталя розповіла, що розрізняють два види валяння вовни – сухе та мокре. При сухому валянні вовну перемішують та ущільнюють спеціальними інструментами. Мокре валяння здійснюється за допомогою мильного розчину, який допомагає ниткам швидше заплутатися між собою.

На майстер-класі дівчата та хлопці створювали красиві брошки з різнокольорової вовни мериноса в техніці мокрого валяння. Хлопчики й дівчатка самі вибрали кольорову гаму для майбутніх брошок із вовни. Всім було дуже цікаво працювати з натуральним матеріалом і власними руками створювати унікальні вироби. Протягом творчого уроку майстриня Наталя допомагала дітям та детально відповідала на всі запитання. Наприкінці у всіх вийшли гарні квіти з войлоку, які в майбутньому стануть оригінальними аксесуарами.

Ми раді, що урок творчості в дружній атмосфері приніс дітям нові знання та позитивні емоції. Заради цього з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

dsc_0115 dsc_0119 dsc_0134