Головна → новини

Розмалюємо своє місто разом!

8 серпня о 16:00 Благодійний фонд Костянтина Кондакова представив у Києві унікальний проект «Розмалюй стіну» в рамках програми “Від посмішки стане всім світліше” та акції “Жодного дня без гарних справ!” Гості заходу стали свідком відкриття малюнку-графіті, що займає всю площу бокової стіни шестиповерхового будинку по вулиці Золотоустівська, 53. Картина стала результатом роботи Благодійного фонду Костянтина Кондакова та творчої ініціативної групи, яка складалася з 5 професійних художників.

Впродовж майже двох тижнів митці створювали креативний арт-об’єкт. Масштаби малюнку дійсно вражають – 21х12,5 метрів. Мабуть, кожен з нас у дитинстві мріяв мати власний будиночок на дереві, де можна заховатися від усіх та займатися улюбленою справою. Саме ідея повернення у світ дитинства і керувала організаторами та художниками, які зобразили на сірій стіні багатоповерхівки яскраву картину − казковий будиночок на дереві в якому живуть щасливі діти. Проект  створений для того, щоб кожен, хто дивитиметься на розмальовану стіну посміхнувся та почав радіти кожному дню, як колись у дитинстві. Проект  створений для того, щоб кожен, хто дивитиметься на розмальовану стіну посміхнувся та пригадав своє дитинство – той час, коли немає проблем та життя здається безтурботним.

Гості свята не лише змогли помилуватися яскравим малюнком, а також самі долучилися до процесу закінчення картини. Також усім присутнім представники Благодійного фонду запропонували проявити креативність та розмалювати похмурі гаражі, які знаходяться по сусідству з будинком. Охочих було чимало, тож за короткий час іржаві стіни гаражів стали вкриті різнобарвними малюнками.  Особливою популярністю у гостей проекту користувалися квіточки, котики  та рибки, а дехто, навіть, намалював янгола.

«Я не очікувала, що мені запропонують самій щось намалювати. Це стало приємною несподіванкою, адже в останнє я малювала на асфальті коли була ще зовсім дитиною» – поділилася враженнями гостя свята Олена Іванівна.

Даний проект став дуже важливим для рідного міста, особливо для жителів Шевченківського району. Адже головна ідея картини – викликати у всіх позитивні емоції та посмішки.

У рамках проекту представники Благодійного фонду презентували символічну «Поштову скриньку посмішок» для діток. Тепер маленькі українці зможуть надсилати до Благодійного фонду листи зі своїми проханнями. Листи малюки можуть вкидати безпосередньо у скриньку, або надсилати зі всіх куточків України на адресу Золотоустівська 53, з поміткою «В поштову скриньку Благодійного фонду Костянтина Кондакова».

Настрій на святі гостям піднімали бандуристи із відомого всім українцям ексклюзивного музичного колективу «Шпилясті кобзарі» – учасники шоу «Україна має талант». На святі музиканти виконували кавера відомих світових хітів, а також грали народні українські пісні у власній інтерпретації. Гостям дуже сподобалися емоційні виступи бандуристів, тому люди почали танцювати і підспівувати.

Також родзинкою свята став «домашній» фуршет. Організатори проекту вирішили пригощати гостей без пафосу та гламуру. Столи накриті газетами, залізний посуд, алюмінієві ложки, узвар замість шампанського, канапе, чорний хліб, огірки, цибуля та пиріжки – все це викликало ностальгічні спогади про радянську епоху та додало заходу душевності.

Організатори свята вдяглися у форму будівельників, і це було дуже символічно, адже Благодійний фонд Костянтина Кондакова «побудував» казковий будиночок на дереві, який викликав у людей багато щирих посмішок, а також кожен день з любов’ю в серці будує новий світ.

Фінальною подією свята став запуск у небо трьох сотень повітряних кульок. Кожному з гостей свята представники Благодійного фонду Костянтина Кондакова роздали білі та блакитні повітряні кульки для того, щоб потім усім разом відпустити їх у піднебесся. Відпускаючи повітряні кульки у небо, кожен з присутніх загадував бажання.

На відкритті проекту Фонду побувала професійна художниця, резидент UFW, перспективна дизайнер з досвідом роботи на світовому ринку Наталя Анрі. Зіркова гостя подякувала Благодійному фонду Костянтина Кондакова за оригінальний творчий проект та висунула пропозиції щодо майбутньої співпраці.

Ведучім заходу був завжди усміхнений та дотепний Олександр Вишневський – людина, яка змінює життя на краще, умінням створювати свято. З кожним гостем ведучий спілкувався як зі своїм давнім знайомим, тому на заході панувала дружня атмосфера. Організатори творчого заходу переконані, що подібні проекти не тільки позитивно впливатимуть на настрій та емоційний стан людей, а також створять передумови для масштабних позитивних перетворень в Україні та за її межами. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ.

Благодійний Фонд Костянтина Кондакова висловлює подяку всім, хто підтримав проект, а також організаторам та гостям свята.

dsc_8067 dsc_8077 dsc_8146 f4a_1395 f4a_1511