Головна → новини

Заради чистого майбутнього!

Цими вихідними у західній перлині України – місті Львові відбувся довгоочікуваний Еко-хакатон, що зібрав біля тридцяти активних людей, які мають реальне бачення змін екологічного стану нашої держави на краще за допомогою ІТ-сфери. Чудовий захід організував Міжнародний благодійний фонд Граних справ, в рамках свого відомого конкурсу EcoNation, в затишному та продуктивному коворкінгу «Betaplace».

Серед менторів, які направляли «творчий запал» учасників були відомі, авторитетні та знані ІТ-фахівці, серед них: Станіслав Дрозд, Анна Мазуренко – бізнес аналітик Софтсерв, Джаспер Ліндхольт – засновник ІТ-компанії Livatek, Тарас Хома – представник Львівської бізнес школи, Петро Нак – оглядач Яндекс у Львові.

За підсумками екологічної ІТ-події були напрацьовані 6 реальних проектів: 3 мобільні додатки, 1 веб-платформа, 2 hardware-розробки. Ментори та організатори відмітили високі результати учасників, їх завзяття, а також перспективу щодо подальшого впровадження напрацювань. Учасники, зі свого боку, оцінили високий рівень організації хакатону, приємні і корисні призи та нагороди.

Переможцем першого Еко-хакатону від МБФ Гарних справ стала команда «Garbage Collector», у складі Дмитра Плехоткіна, Олександра Семенова, Ярослава Ільїна. Хлопці обрали стихію «Земля» і створили проект «Garbage Collector Game», що за рішенням менторів став кращим серед інших.

Спираючись на досвід першого Еко-хакатону та його реальну користь, представники фонду вирішили провести ще серію схожих заходів в найближчому майбутньому. Слідкуйте за анонсами на сайті EcoNation та на сайті нашого фонду.