Головна → новини

Право на повноцінне життя

У жовтні поточного року представники Запорізького обласного благодійного фонду «Розвиток майбутнього» звернулися до Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова з проханням підтримати їх ініціативу.

«Право на повноцінне життя» – це проект, створений з метою укріплення прав літніх людей на якісну освіту та дозвілля, шляхом створення сучасних умов в кімнаті, де пенсіонери з користю проводять свій час.

В рамках програми «Старше покоління – це ми в майбутньому» наш фонд не лише надав сприяння ініціативі колег, а й виступив спонсором актуальної акції.

Треба зазначити, що на базі Мелітопольського територіального центру вже деякий час працює кімната дозвілля, де надаються соціально-педагогічні послуги для людей похилого віку. Для дорослих студентів відкрив свої двері «Університет третього віку», в якому читають лекції на різноманітні теми, проводять семінари, виступи з доповідями, відбувається навчання комп’ютерним технологіям, що адаптують літніх людей до сучасного життя. У клубі «Криничка» старші люди проводять свята, бесіди, зустрічі, створюють самодіяльні художні колективи та гуртки.

Але існує багато відкритих питань пов’язаних з поганими побутовими умовами та відсутністю сучасної комп’ютерної техніки, що впливає на рівень освіти та можливості громадян.

Представники нашого благодійного фонду розуміють, що для пенсіонерів ці заняття є вкрай важливим стимулом для подальшого життя. Тому ми виділили кошти на проведення ремонтних робіт, закупівлю нового комп’ютерного обладнання, робочого устаткування та канцелярських товарів для Мелітопольського територіального центру.

Ми впевнені, що внесок Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова старше покоління оцінить належним чином, адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!