Головна → новини

Конференція присвячена Міжнародному Дню толерантності

Нещодавно у Києві у Дипломатичній Академії України відбулася Міжнародна теоретична конференція, присвячена Міжнародному Дню толерантності, який відзначається у всьому світі 16 листопада.

У Конференції взяли участь Посол Палестини в Україні Мохаммед Касем Аль-Асаад, Посол Держави Кувейт в Україні Юсеф Хусейн Аль-Кабанді, Голова Міжнародної благодійної фундації «Посольство життя» Босе Аделаджа, Голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва Влада Литовченко,  президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ Наталія Колісник,  а також громадські діячі, політологи, провідні юристи, науковці та представники органів виконавчої влади України.

Учасники обговорювали напрямки і розробки щодо впровадження ідей толерантності в законодавчо-правову систему України з урахуванням національних особливостей. У контексті сучасних подій в Україні толерантність розглядалась як інструмент національної політики, направлений на єдність та шляхи забезпечення миру в Україні, як соціальний капітал, а також як форма взаємовпливу культур у сфері туризму, спорту, мистецтві, науці й освіті.

Наталія Колісник, представляючи Фонд Гарних справ, у своєму зверненні до преси і присутніх гостей звернула увагу на необхідність дотримання принципів толерантності у благодійній справі, акцентувала увагу на важливості прагнення до переходу від сприйняття і розуміння тих, кому потрібна допомога, до щирої любові. Адже саме через такі трансформації і відбувається ефективна благодійна діяльність, яка приносить і користь, і задоволення. Президент Фонду також натякнула, що здійснювати благодійну справу можуть не тільки спеціалізовані громадські організації та фонди, а й кожна людина, подавши руку допомоги до свого ближнього.

Всі присутні з цікавістю знайомилися з виставкою робіт-учасників дитячого українсько-палестинського проекту «Мости дружби» на тему сімейних цінностей, національних традицій та культурної спадщини. Адже малюнки просякнуті дитячим баченням навколишнього світу і прагненням до миру і злагоди. Фонд вдячний всім відвідувачам і організаторам конференції за можливість взяти активну участь і звернути увагу громадськості на благодійну справу, а також моральні передумови успіху в такій діяльності. Адже саме почуття толерантності та соціальної відповідальності надихає команду Фонду на Гарні справи!