Головна → новини

Інформаційна сесія та дискусія на тему та її наповнюючі “Правовий захист соціально вразливих категорій”

27 серпня відбулася інформаційна сесія та дискусія на тему та її наповнюючі “Правовий захист соціально вразливих категорій”.

В дискусії брали участь:

Координаційний центр з надання правової допомоги
Maria Levchenko
Viktoria Panasyuk
Центр комунікації та інформації

А також долучилися юристи, соціальні працівники, представники громадських та благодійних організацій, ба тьки дітей категорій ВПО,СЖО та з інвалідністю.

На інформаційній сесії ми дослідили різнопланову проблематику, згідно сфер діяльності спікерів, які виступали з доповідями. Говорили про захист прав дітей та молоді з інвалідністю в м.Київ та регіонах, реальні та міфічні можливості; ВПО , про пільги внутрішньо переселеним особам, можливості правового захисту; Права та обов’язки особи що опинилась в складних життєвих обставинах. Пільги, як користуватися та хто зловживає та багато іншого.

Було висвітлено 4 теми, 4 дискусії та безмежний простір можливостей для об’єднання зусиль заради спільної мети- Захисту вразливих категорій.

Бурчак Леся Іванівна – директор Київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, виступила з темою: Безоплатна вторинна правова допомога вразливим верствам населення м.Києва від системи БВПД.

Панасюк Вікторія Василівна- організатор соціального проекту Особливі, тренер з розвитку соціальної сфери МЦРЛ Україна, мотиваційний спікер, громадський активіст, маркетолог, автор соціальних проектів, мама дитини з інвалідністю, тема: Практичні кейси щодо забезпечення прав і захисту інтересів дітей в напрямках: інклюзія, реабілітація, оздоровлення, отримання ТЗР, що робити коли дитині виповниться 18+, доступність.

Левченко Марія – доктор філофських наук з політології, практикуючий юрист вже більше 12 років, адвокат, ТЕМА: Механізми захисту прав людини в Україні.

Представники Центру публічної комунікації та інформації- Олексій Коваленко та Юлія Дмитренко, ТЕМА: Залучення до процесу консультацій вразливих верств населення та врахування їх думки у процесі прийняття рішень.

Дякуємо всім, хто долучився та брав участь в інформаційній дискусії.

Окремо дякуємо гостинному IZONE та Anna Zagorska за чудові фото