Головна → новини

Тренінг “Емоційний інтелект”

29 січня відбувся тренінг “Емоційний інтелект” для молоді в затишній атмосфері наших партнерів Київської молодіжної бібліотеки . За допомогою різноманітних вправ, прикладів та інформації молодь мала змогу дізнатися все про емоції, відчути на собі вплив емоційного тиску чужої людити та навіть розвинути в собі ті сорони емоційного інтелекту та впливу, які до цього часу навіть не помічала.

Адже емоційний інтелект має три сладові:

:round_pushpin:Самосвідомість: здатність розпізнавати свої емоційні стани, наявність конкретних знань про свої власні почуття, цінності, переваги, можливості та інтуїтивна оцінка або емоційна свідомість.
:round_pushpin:Самооцінка: самоповага, впевненість у собі, усвідомлення своїх здібностей, навичок та їх обмежень, можливість випробувати себе, незалежно від суджень інших людей.
:round_pushpin:Самоконтроль і саморегуляція: здатність свідомо реагувати на зовнішні подразники та контролювати свої емоційні стани, здатність боротися зі стресом.

За допомогою своїх емоційних станів будь-яка людина налаштовує зв’язок з іншими людьми, це може випливати в:

:pushpin:Емпатію: здатність відчувати емоційні стани інших людей, розуміння почуттів, потреб і цінностей інших людей, тобто, розуміння інших, чутливість до почуттів інших людей, стосунки, спрямовані на надання допомоги і підтримки іншим людям, здатність відчувати і розуміти соціальні відносини, їх важливість.
:pushpin:Впевненість у собі: мати і висловлювати власну думку та пряме, відкрите вираження емоцій. При цьому, важливим є вміння виражати емоції так, щоб не порушувати права оточуючих, не зачіпати їх честі та гідності.
:pushpin:Переконання: здатність індукувати в інших бажану поведінку і реакції, тобто впливати на інших людей, здатність отримувати перевагу у суперечці, пом’якшувати конфлікти тощо.
:pushpin:Лідерство: можливість створювати бачення людської мотивації і стимулювання її реалізації; здобуття прихильності у групі.
:pushpin:Співпраця: здатність формувати відносини і взаємодіяти з іншими людьми, працювати з іншими для досягнення спільної мети, здатність виконувати спільні завдання і вирішувати проблеми разом.

Таким чином, щоб розвинути в собі здатність до найбільшого відчуття щастя та успішної самореалізації, людині варто розвивати свій емоційний інтелект. Адже завдяки йому ми можемо знайти баланс між розумом та почуттями та наблизитись до відчуття гармонії у житті.