Головна → новини

Музей воскових фігур

16 вересня наші підопічні відвідали Музей воскових фігур, що в Києві. Колекція музею налічує більше 60-ти експонатів.
Музей воскових фігур є першим музеєм подібного типу в Києві. Господарі побували в аналогічному закладі Амстердама і вирішили, що воскові фігури повинні з`явитися в Україні. Труднощі полягали у тому, що виготовленням скульптур із воску займалися одиниці, а якісного матеріалу та професіоналів цієї справи було обмаль. Підготовка та створення експонатів розпочалося ще 1997 року. До початку роботи музею у 2000-му виготовили 20 фігур. А 2010 року заклад відкрили вдруге, уже у власному приміщенні.

Леонардо Ді Капріо, Брежнєв, Шевченко, Шварценеггер… Відомі політики, актори, шоу-мени стали «мешканцями» музею. Його колекція постійно оновлюється та поповнюється новими експонатами. Музей воскових фігур має 5 тематичних залів: Вожді та правителі – від Миколи ІІ і до Віктора Януковича. Правда, останній більше схожий на Йосипа Кобзона. Окрім зросту, звичайно. Письменники та артисти, вірніше їх кіноперсонажі: Зиновій Гердт в незабутній ролі Паніковського, Євген Леонов, Маргарита Криницина у ролі Проні Прокопівни, Андрій Миронов. До речі, саме ці скульптури вважають найбільш вдалими, вони надзвичайно подібні до своїх реальних прототипів. Історичні діячі: Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Микита Хрущов, Леонід Брежнєв, Михайло Горбачов, Михайло Грушевський, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, княгиня Ольга, князі Володимир та Ярослав. Естрадні «зірки» та знаменитості України: Микола Вересень, Андрій Данилко, Лілія Подкопаєва, Андрій Шевченко. Інколи реальні герої беруть безпосередню участь у розвитку колекції. Так, Лілія Подкопаєва дала дозвіл на зняття гіпсової маски з її обличчя для виготовлення більш якісної копії та подарувала свій спортивний костюм. Андрій Данилко пожертвував один із нарядів Вєрки Сердючки. Від Леоніда Кравчука восковій копії дісталися окуляри, а Віктор Янукович презентував цілий костюм. Зарубіжні знаменитості. Серед них: Брітні Спірс, Арнольд Шварценеггер, Леонардо ді Капріо, Шерон Стоун.

Найдорожчий експонат колекції – відома співачка Брітні Спірс. На створення цієї воскової фігури пішло найбільше матеріалу, адже на ній мало одягу. Справа в тому, що більшість скульптур виготовлені за допомогою пластику. З воску виконані лише видимі частини тіла. Як правило, на створення однієї фігури йде від шести до восьми кілограм воску. Волосся, очні і зубні протези у експонатів справжні. Тому їм миють голови і роблять зачіски за допомогою фена.