Головна → новини

 Київська молодіжна бібліотека

Сьогодні разом з практикантами зробили ще одну добру справу – подарували 17 пакунків з книгами

З ранніх років книга супроводжує нас по життю. У зовсім маленькому віці наші батьки читають нам найперші казки, а ми їх слухаємо, затамувавши подих. У цей момент ми співпереживаємо героям і разом з ними знаходимо вихід з будь-якої ситуації.

Пізніше, коли ми вже навчилися читати самостійно, в нас з’являються свої улюблені твори й книжкові образи, на які хотілося б бути схожими та які ми вважаємо кращим прикладом для наслідування.

Книга — це величезна база знань для людини. Чим більше людина перечитала книг, тим більше в неї знань. Мова йде про книгу в широкому сенсі цього слова — паперові й друковані видання, електронні та аудіокниги. Всі вони сприяють вихованню особистості, її духовному зростанню.

5 причин для того, аби вмотивувати Вас піти до бібліотеки:

1) Вільний вхід. Сьогодні на кожному кроці можна почути скарги про надвисокі ціни на книги. І скарги цілком обґрунтовані. Середньої заробітної плати не вистачає, щоб систематично купувати гарне чтиво, а електронні версії інколи доводиться чекати більше року. Натомість в бібліотеці будь-яку книгу можна взяти абсолютно безкоштовно.

2) Великий вибір книг і допомога. Не було ще жодного разу, коли я не міг знайти в бібліотеці потрібну книгу. З бюджету виділяються значні кошти на наповнення бібліотечних фондів, тому новинки української і зарубіжної літератури з’являються тут майже одночасно з книгарнями. Крім того, працівники цього закладу завжди допоможуть знайти необхідну книгу.

3) Тиша, спокій, можливість сконцентруватися. Не знаю, як Ви, але я не можу зосередитися в галасливих місцях. І якщо з фаховою допомогою від бібліотекаря можуть бути нюанси, то що-що, а тишу він змусить зберігати кожного.

4) Безкоштовний wi-fi. Варто визнати, що навіть з появою в Україні більш-менш нормального 3G, безкоштовний w-fi залишається одним з головних аргументів за те, щоб відвідати той чи інший заклад. Ну не можемо ми, щоб не перевіряти пошту, або соціальні мережі кожні 10 хвилин. І тут бібліотеки приємно здивують, тому що майже в кожній з них є безкоштовний безпровідний інтернет.

5) Можливість завести знайомство, зустріти кохання. Я довгий час думав, що романтичні історії, коли хлопець і дівчина знайомляться в бібліотеці можливі лише в кіно. Але після того, як зустрів там своє перше університетське кохання (вірніше, не зовсім зустрів, знайшов привід заговорити до неї) — вірю, що бібліотеки об’єднують людей.