Головна → новини

Допомога літнім людям. Де і коли?

Як допомогти людям поважного віку⁉️

Найперше, визначся, який саме варіант допомоги дозволить тобі реалізувати свої прагнення. Таких способів є кілька:

1. долучитися волонтером до фонду чи обрати один із варіантів допомоги описаних нижче;

2. стати волонтером будинку престарілих — такі установи здебільшого перебувають на державному забезпеченні; приєднавшись до волонтерства у подібній інституції ти зможеш як допомогти з буденними справами, так і організувати цікавий захід для мешканців будинку;

3. допомагати стареньким вдома — у такому разі слід ще більш відповідально поставитися до волонтерства, наприклад, обговорити свої майбутні обов’язки з соціальною службою чи рідними підопічного.
Яку саме користь ти можеш принести стареньким?

Таких варіантів є чимало. Крім того, можна паралельно поєднувати кілька волонтерств.

1. Проводити час разом. Час та увага — одні з найголовніших речей, потрібних бабусям і дідусям. Ти можеш реалізувати цей спосіб, якщо поцікавишся спогадами господарів, зготуєш щось смачне або прихопиш гостинців, зроблених власноруч, розділиш хобі тощо.

2. Супроводити на зустрічі. Похід до кафе, візит до подруги чи друга, шахи у парку — усі ці вилазки можуть потребувати допомоги людини, яка подбає про безпечне транспортування старенького.

3. Вирішити хатні справи. Від походу крамницями, прибирання та готування до допомоги з оплатою комунальних платежів. Повір, саме такі буденні речі потребують постійної сторонньої підтримки.

4. Разом побороти недугу. Сходити по ліки чи простежити за тим, щоб пацієнт вчасно прийняв їх вдома, викликати за потреби лікаря. Крім того, важливою є моральна підтримка хворого.

5. Допомогти із домашнім улюбленцем. Часто друзями стареньких стають саме їхні собаки, коти чи інші тваринки, які також вимагають уваги. Ти можеш прислужитися, якщо зводиш улюбленця до ветеринара, вигуляєш собаку, сходиш за кормом тощо.

6. Навчити користуватися гаджетом. Або будь-якою сучасною технікою! Дуже ймовірно, що неприйняття сучасних технологій людиною поважного віку виявиться міфом. Ти не тільки допоможеш побороти страх перед невідомим, а й відкриєш ще один шлях для підтримки зв’язку старенького з близькими.

7. «Подарувати своє свято». Кожен може надати особливу допомогу — створити проект під своє особисте свято (день народження, весілля, інше).

8. Пожертвувати кошти. Питаннями фінансової допомогти часто займаються різні благодійні фонди та організації. Ти можеш зробити внесок, який буде перерахований на закупівлю необхідних речей, продуктів чи медикаментів для стареньких. Крім того, можна подбати про етап реалізації коштів — закупівлю та транспортування цих речей додому.