Головна → новини

центр соціальних ініціатив

Якщо ви прагнете змін, ми будемо вдячні за допомогу у Всеукраїнському проекті Центр соціальних ініціатив (ЦСІ).
Призначення платежу вказуйте – ЦСІ!
Станьте частиною масштабних змін в Україні!

 

 

 

Мрієте про те, щоб у нашій країні щось змінилося на краще? Розумієте, що влада не в силах вирішити і половину проблеми суспільства? Впевнені що, якщо хтось і може щось зробити, то це громада? Ми теж так думаємо, тому і створили Центр соціальних ініціатив!

111

Центр соціальних ініціатив – що це?

Центр соціальних ініціатив (ЦСІ) – це місце, де громадські активісти та волонтери зможуть пройти спеціальний курс тренінгів, отримати всі необхідні знання для створення свого власного соціального проекту, та реалізувати його під керівництвом експертів в центру.

Механіка проекту

На основі конкурсного відбору, організатори обирають 20 людей, віком від 20 до 30 років, з різних міст України, бажаючих навчитися створювати соціальні проекти.

Учасників запрошують на виїзну школу поблизу міста Київ, де 6 днів професійні тренери будуть навчати їх створювати соціальні проекти. Після проходження тренінгів, за кожним учасником закріплюється супервізор, який буде надавати консультації протягом підготовки соціальних ініціатив.

Завдання учасників – на основі набутих знань, за допомогою супервізора, за два місяці створити та реалізувати короткотривалий соціальний проект. Це може бути: акція, флешмоб, конкурс, тренінг, семінар, лекція, майстер-клас, та інші заходи, спрямовані на досягнення соціально корисного ефекту для окремої групи людей чи для суспільства вцілому.

Протягом двох тижнів, після реалізації, учасники готують звіт. А потім разом збираються на фінальній зустрічі, де презентують свої досягнення, оговорюють результати та діляться набутим досвідом. І звичано ж, учасники отримують сертифікати, що засвідчують проходження навчання в ЦСІ та успішну реалізацію власних проектів.

2

У чому унікальність?

Унікальність ЦСІ полягає у тому, що учасники після проходження навчання мають підтримку від фонду та закріпленого за ними супервізора, який протягом реалізації соціальної ініціатива допомагатиме, консультуватиме, направлятиме, мотивуватиме. Після проходження тренінгів мотивація швидко знижується, а в процесі реалізації виникає багато питань на які тренінг не дав відповідь, і люди зупиняються на півдорозі, так и не досягнувши мети. За допомогою спеціалістів учасники обов’язково реалізують і розвинуть власну соціальну ініціатив на вищому рівні.

3

Що ми хочемо зробити, реалізуючи проект?

Проект реалізується з метою вирішення проблем вразливих груп населення, шляхом реалізації соціальних ініціатив та підвищити мотивацію молоді до доброчинної діяльності;

Українська молодь має надзвичайний потенціал, багато хто прагне змінити світ на краще, а наше завдання їм в цьому допомогти!

Учасники будуть вміти надавати якісну волонтерську допомогу та мотивувати і залучати людей до громадської діяльності.

Не тренінгах ЦСІ кожен навчиться будувати ефективну комунікацію з представниками кризових категорій танадавати підтримку людям, яким потрібна допомога.

4

Програма навчання

Тренінгова програма спрямована на комплексне навчання та мотивацію молоді від ідеї перейти до реальної дії та створити якісний, потрібний соціальний проект.

Зміст

Модуль 1. Волонтерський рух в Україні: основи та принципи діяльності

Мета модуля: ознайомити учасників з визначенням основних понять, історією створення інститутів волонтерства в Україні, правовими принципами волонтерської діяльності, специфікою волонтерства в складних економіко-політичних умовах

Модуль 2. Особливості соціальної роботи кризовими категоріями населення практична діяльність

Мета модуля: ознайомити учасників з основами соціальної роботи та надати практичні поради щодо її реалізації, навчити учасників працювати з особливими цільовими групами і долати упередженості щодо кризових категорій, навчити основам ненасильницького спілкування.

Модуль 3. Галузі соціальних проектів: специфіка організації роботи

Мета модуля: ознайомити учасників з основними галузями соціальних проектів і специфікою роботи в кожній галузі, визначення кожним з учасників галузі власного соціального проекту.

Модуль 4. Соціальний проект: від ідеї до дії.

Мета модуля: надати учасникам знання та відпрацювати навички по методам створення і механізмів реалізації соціального проекту.

5

Наші досягнення

Досвід реалізації подібних проектів Фондом – 3 роки, маємо надійних партнерів і волонтерів.

Створено Центр соціальних ініціатив (м. Київ); проведено конкурсний відбір учасників і на даний момент проходить навчання для 25 добровільних учасників у сфері: прав людини, соціальних прав та гендерної рівності.

Благодійним фондом Гарних справ реалізовані тренінгові програми: «Розвиток волонтерського руху», «Формування соціальної ініціативи», «Організація роботи добровільного помічника», «Основи соціального маркетингу» для активної молоді України. Проведено конкурс творчих робіт «Ленд-арт у волонтерство». Надано допомогу в реалізації понад 20 соціальних ініціатив по всій території України.

6

Плани на майбутнє

Другим етапом проекту буде навчання тренерів, створювати регіональні Центри соціальних ініціатив. За наступний рік планується створити не менше 15 центрів, підготовлено мінімум 300 компетентних добровільних помічників і реалізовано мінімум 250 соціальних ініціатив.

7

Тренери і доповідачі:

Наталія Колісник, президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, молодіжний тренер Міжнародної благодійної організації Партнерство «Кожній дитині», провідний тренер Школи Соціальних ініціатив, автор тренінгових програм для волонтерів по розробці і впровадженні соціальних проектів, конфліктології, випускниця Школи тренерського розвитку МЦРЛ.

Вікторія Панасюк, менеджер і програміст за освітою, мама дитини з особливими потребами. Досвід активної реабілітації та соціалізації, набутий в різних країнах, інтегрувався в ціль: підвищення стандартів якості дітей з особливими потребами та їх сімей. Розвиток власного потенціалу дав поштовх до навчання, підтверджено професійними сертифікатами з керованого навчання, фандрейзингу, створення соціальних проектів організаційного менеджменту. Має практичний досвід реалізації соціальних проектів, як особисто, так і в тандемі з різними ГО та БФ. Розробила і успішно реалізувала авторські волонтерські програми. Автор тренінгових програм по залученню і навчанню волонтерів.

Лариса Пєтушкова, психолог за освітою, має досвід роботи у цій сфері 18 років, сертифікований тренер організації Партнерство “Кожній дитині”, автор 14 статей, у тому числі і методичних видань, на тему соціальної педагогіки та психології, сертифікований тренер з ненасильницького спілкування за методом Маршала Розенберга (nohate speech).

Олександра Пєтушкова, асистент проекту Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, молодіжний тренер і організатор молодіжного клубу “Тільки вперед!” у рамках проекту “Молодь для молоді: знай свої права – змінюй життя” на базі Студентської соціальної служби НТУУ “КПІ”, фасилітатор навчальної гри з вивчення соціальних прав «Країна гідності», волонтер Міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині”.

8

Для чого потрібні кошти?

Ми об’єднуємо людей з різних куточків нашої країни для того, щоб соціальні ініціативи могли реалізувати по всій Україні, тому для нас важливо забезпечити 6-ти денне проживання та харчування учасників. Ми працюємо, над залученням партнерів та намагаємося реалізувати проект з їх допомогою. Експерти в різних сферах з радістю приєднуються до нас та працюють на благодійній основі, але ключовим тренерам все ж таки доводиться платити.

9