Головна → новини

Змагання кращих комп’ютерних умів СНД

З 31 травня по 3 червня 2013 року в Києві відбувся міжнародний фінал студентської олімпіади у сфері інформаційних технологій «IT-Планета 2012/13».

Україна приймала гостей з Росії, України, Білорусії та Казахстану. Найкращі студенти з цих країн не тільки змагалися між собою, а й ділилися знаннями.

Фінал був організований за сприяння ВГО «Співтовариство ІТ-директорів України».

Підтримку міжнародного фіналу надавали: MBA-Партнер – БШ «КРОК», телекомунікаційний партнер – компанія «Адамант», стартап-партнер – IDCEEЄ”, «Українська Федерація Інформації».

Спонсорами конкурсів фіналу виступили такі міжнародні лідери IT-ринку, як Oracle, “1С”, DLink і Linux-Center. Супроводжували конкурсну програму, окрім представників вендорів, представники компаній EPAM Systems Ukraine“, UALinux, а також автор і керівник Української банерної мережі Олексій Мась. Разом з ними Благодійний фонд Костянтина Кондакова виступив офіційним партнером фіналу.

Стартував міжнародний фінал олімпіади «IT-Планета 2012/13» 31 травня урочистим відкриттям за участю представників журі та студентства Казахстану, Росії, Білорусі та України, в рамках якого були підняті прапори країн-учасниць та винесені прапори олімпіади й вузу-співорганізатора – Київського національного університету культури і мистецтв. Учасників інтелектуальних змагань та представників журі у КНУКіМ зустріли традиційним короваєм. Вітали фіналістів ректор Київського національного університету культури і мистецтв професор Михайло Поплавський, генеральний секретар Міжнародної федерації з обробки інформації Едуард Дандлер, голова міжнародного оргкомітету олімпіади «IT-Планета» Сергій Шалашний, голова національного оргкомітету олімпіади «IT-Планета» в Україні, голова Активу «Співтовариство ІТ-директорів України» Володимир Бузмаков, голова національного оргкомітету олімпіади в Казахстані«IT-Планета» Фуад Гаджієв, заступник голови національного оргкомітету Олімпіади«IT-Планета »в Білорусії Валерій Притков, секретар посольства Республіки Білорусії в Україні Олексій Жуковець, а також президент Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова Наталія Колісник.

Проект «IT-Планета» спрямований на зближення інтересів держав, розвиток освіти, науки та бізнесу, підвищення якості освіти у сфері інформаційних технологій, підтримку ініціативної й талановитої молоді.

Одним з пріоритетних напрямків нашого Благодійного фонду є підвищення фінансової та комп’ютерної грамотності населення, особливо підростаючого покоління. Ми впевнені, що за IT-технологіями – майбутнє, і що цей сектор економіки зробить Україну процвітаючою й багатою країною.

Україна володіє колосальним потенціалом, який зможе зробити її однією з провідних IT-країн світу. Саме тому одним із завдань фонду в рамках програми «Підвищення фінансової та комп’ютерної грамотності» є популяризація професій, пов’язаних з IT-технологіями як перспективного напрямку для розвитку особистості, і зокрема підтримка молодих айтішників. Тому Благодійний фонд Костянтина Кондакова з радістю виступив партнером студентської олімпіади у сфері інформаційних технологій «IT-Планета 2012/13».

3 червня, у день фіналу змагань, відбулося нагородження всіх учасників олімпіади. Студенти отримали сертифікати учасників міжнародного фіналу і стали володарями стильних значків «ІТ-Планета – Київ – 2012/13», а Благодійний фонд Костянтина Кондакова вручив учасникам олімпіади цінні подарунки.

Також БФ Костянтина Кондакова запросив талановитих айтішників і програмістів-новаторів взяти участь у конкурсі та отримати грант на реалізацію свого проекту в рамках програми “Підвищення фінансової та комп’ютерної грамотності” – Creative Mind.

2 червня 2013 року ми вирішили освіжити учасників перед фінальним днем олімпіади та організували для них захоплюючу поїздку в унікальний український музей під відкритим небом – Пирогово. Ми були раді познайомити талановитих студентів з Росії, Білорусії, Молдови, Казахстану та інших країн з українським культурним надбанням.

Співробітники Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова впевнені, що розвиток інформаційних технологій є одним із пріоритетних завдань, особливо для молодого покоління. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!