Головна → новини

Наші юристи – найкращі у Європі!

Благодійний фонд Костянтина Кондакова здійснив мрію студентів національного університету «Києво-Могилянська академія». Він узяв на себе всі фінансові витрати по організації поїздки талановитої молоді на Міжнародні судові дебати ELSA Moot Court Competition on WTO Law (EMC ²). Судові дебати – це інтелектуальна форма навчання, в основу якого покладена імітація класичних судових процесів.

З 25 по 30 березня 2013 р. у місті Порто (Португалія) пройшов Регіональний Європейський раунд змагань.

 

14 команд із різних держав зі всієї Європи взяли участь цьому турнірі. У відбірковому турі та в півфіналі команда «Києво-Могилянської академії» показала дуже високі результати, змагаючись з учасниками зі Швейцарії та Фінляндії. Українським студентам вдалося обійти серйозних суперників, та увійти до четвірки найкращих команд Європи. Таким чином, українці вперше отримали можливість представляти свій регіон на міжнародному рівні – в Женеві (Швейцарія) 30 квітня 2013 року. На цьому етапі крім європейців будуть змагатися команди з усієї планети.

Участь української молоді в Міжнародних судових дебатах має величезне значення для соціального розвитку нашої країни. Студенти не лише отримують унікальну можливість інтернаціонального спілкування з однолітками, обміну професійним досвідом, пошуку корисних контактів, але й сприяють формуванню позитивного іміджу вищих навчальних закладів України на міжнародному рівні. Це особливо актуально в сучасному українському суспільстві, яке впевнено рухається у напрямку об’єктивної оцінки інтелекту.

«Бути розумним – це ще не все», – переконані співробітники Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова. Сучасна молодь переоцінює ставлення до знань та працевлаштування, прагне осягати нове, незвідане. Однак, крім цього, молоді необхідно вчитися грамотно презентувати свої здібності й уміння. З цим відмінно впоралася команда «Києво-Могилянської академії», яка посіла почесне четверте місце на Міжнародних судових дебатах.

Ми впевнені, що об’єднавши зусилля, ми зробимо цінний внесок у розвиток сучасного українського суспільства й вже в найближчому майбутньому зможемо сформувати прогресивне покоління молодих фахівців, гідних поваги у міжнародному співтоваристві. Адже разом ми з любов’ю в серці будуємо новий світ!