Головна → новини

Народний фестиваль «Запорізький Спас 2013»

Нещодавно у місті Запоріжжі на території історико–культурного комплексу «700–літній Запорозький дуб» проходив другий Всеукраїнський фестиваль народного мистецтва, звичаю та обряду «Запорозький Спас 2013».

Метою фестивалю, присвяченого 1025-річчю Хрещення Русі, стало відродження слов’янських народних традицій на сучасному історичному етапі в Україні.

В рамках програми «Відродження культурно-моральних цінностей» Міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова виступив партнером народного свята, профінансувавши створення композиції «Солом’яний бичок та ведмідь».

На гостей фестивалю чекала фантастична розважальна програма з виступами вокалістів та музичних гуртів, артистами, народними митцями, графіті командою, екстремальними постановками кінного театру козацького бою «Запорозький Спас» та вихованців школи «Спас». Під час фестивалю працював Великий ярмарок, на якому відвідувачі мали змогу придбати авторські роботи майстрів та власними руками виготовити оригінальні сувеніри. Майстер-класи з гончарства, вишивки, бісеру, ляльки–мотанки та петриківського розпису нікого не залишили байдужими.

Головною особливістю фестивалю стало те, що протягом дев’яти днів свята руками відомих українських різьбярів по дереву створювалися справжні шедеври різьбярського мистецтва. Фігури героїв народних казок доповнили найбільшу в Україні галявину, присвячену національній тематиці, що стало ще однією прикрасою історико-культурного комплексу «700-літній Запорізький Дуб».

Міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова планує і надалі підтримувати Всеукраїнський фестиваль народного мистецтва, звичаю та обряду «Запорізький Спас», адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!