Головна → новини

Маленьке кіно для маленьких людей

Нещодавно відбувся Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів або Kyiv International Short Film Festival – щорічний кінофестиваль, що проходить у центрі столиці та має на меті знайомити глядачів з панорамою короткометражного кіно з усього світу. Щороку у фестивалі беруть участь кращі іноземні та українські кінопроекти. Міжнародний благодійний фонд Гарних справ підтримав даний захід в рамках програми «Дорога в життя для кожної дитини».

Окрема увага на фестивалі завжди приділяється дитячій програмі – роботам українських та зарубіжних авторів для дітей. В рамках фестивалю організатори знайомлять хлопців та дівчат з незахищених верств населення з фільмами-переможцями численних міжнародних кінофестивалів, спеціалізованих на дитячому кіно. Цього року для маленьких гостей заходу були показані стрічки всесвітньовідомих режисерів та режисерів-аматорів з Франції, Росії, Угорщини та України.

«Ми сподіваємось на те, що отримавши естетичне задоволення від перегляду стрічок, діти зацікавляться кіно та в майбутньому будуть приймати активну участь у кінопроцесі України», зазначили керівники проекту.