Головна → новини

Любов! Згадаймо про головне напередодні Великодня!

Зовсім скоро, 5 травня на нас чекає головне Християнське свято – Великдень. У цей день ми традиційно вітаємо один одного, фарбуємо яйця і купуємо символічні паски. За яскравою атрибутикою святкування людям властиво забувати про духовну суть будь-якоъ релігійноъ дії. Але духовність і моральність починається не з обрядів чи символів, а з почуття радості і Любові у власному серці. Основою Християнського світогляду є найсильніше і творче почуття – Любов.

Тому співробітники нашого фонду вийшли на вулиці Києва, щоб надихнути людей напередодні чудового свята. Ми вибрали кілька мудрих висловлювань про любов до ближнього від відомих християнських філософів, щоб разом із символічними букетами «котиків» поділитися позитивом з городянами під час Вербної неділі.
Люди шукають передбачення в китайських печивах, осягають таємницю взаємин з оточуючими в цитатах відомих людей і можливо хтось, отримавши подарунок від нашого благодійного фонду, зміг відповісти і на свщї найголовніші питання. Адже любов – це те, що збирає студентів разом гуляти у весняному парку, змушує мам ласкаво дивитися на своїх малюків, а чоловіків бігти додому до своїх жінок … Вона зовсім поруч, і щоб пізнати її суть, досить вдумливо придивитися до звичних речей, традицій і прислухатися до мудрості, що століттями живе на нашій землі.
Любов творить чудеса! Всього лише маленькі букетики з листівками, повними доброти, відкрили серця серйозних і мудрих педагогів університету КПІ та показали, якими ніжними і зворушливими можуть бути горді красуні-студентки. Наші вербові «котики» навіть заспокоїли плач маленької дитини і викликали посмішку в його мами!
Пропонуємо і Вам згадати про найголовніше напередодні світлого свята Великодня. Адже з Любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

 

Ніхто не говорить ближньому своєму: «Чому ти не любиш мене?» Але сам, роблячи гідне любові, приваблює і ближнього до любові.
Св. праведний Іоанн Кронштадтський
Якщо хочемо, щоб нам вірили, будемо жити добре, і якщо хочемо, щоб нас любили, будемо любити.
Преподобний Ісидор Пелусіот
Любов ближнього до нас в наших руках: вона залежить цілком від сили і глибини нашої любові до ближнього.
Преподобні Варсонофій Великий та Іоанн
Не слід очікувати від людей більше, ніж вони здатні для нас зробити. Тому що ми будемо розчаровані, будемо вигадувати те, чого насправді немає, і всі зіпсуємо.
Старець Тадей Вітовніцкій
Неможливо комусь розгніватися на ближнього, якщо серце його спочатку не вознесеться над ним, якщо він не скине його, і не вважатиме себе вищим його.
 Авва Дорофей
Того, у кого справжня любов, не хвилює, оцінять його любов чи ні. Жертву, яку він здійснює заради ближнього по чистої любові, він навіть не пам’ятає.
Схимонах Паїсій Святогорець
Не шукайте і не очікуйте любові від людей; усіма силами шукайте і вимагайте від себе любові і співчуття до людей.
Свт. Ігнатій Брянчанінов
У кому любов, той не має ні суперництва, ні заздрощів, ні ненависті; той не радіє падінню інших, але співчуває їм і бере в ньому участь.
Преподобний Єфрем Сирін
У співчутті прихована любов такої сили, що вона більше звичайної любові. Якщо ти співчуваєш іншому, то починаєш любити його сильніше.
Старець Паїсій Святогорець
Таємниця любові до людини починається в той момент, коли ми на неї дивимося без бажання нею володіти, без бажання яким би то не було чином скористатися її дарами або її особистістю – тільки дивимося і захоплюємося тією красою, яка нам відкрилася …
Митрополит Антоній Сурозький
Любов тільки тоді може давати, коли вона забуває про себе.
Митрополит Антоній Сурозький
Ми всі думаємо, ніби знаємо, що таке любов, і вміємо любити. Насправді дуже часто вміємо лише ласувати людськими відносинами.
Митрополит Антоній Сурозький
 … Ти прагнеш любові, хочеться бути коханою …
Ось тут вся помилка твоя, з головою видаєш себе.
Ти голодна, а як же будеш насичувати інших?
Якби ти була сита,
насичена благодатною духовною любов’ю,
то не вимагала б любові, а навпаки,
зігрівала інших, бо сказано:
«Кохай», але не сказано: «будь коханою»
Священномученик Серафим Звездинский.