Головна → новини

Фонд підтримав українських педагогів

У рамках програми «Розвиток науки і техніки» Благодійний фонд Костянтина Кондакова регулярно підтримує освітні проекти. Одним з них стала поїздка шести кращих педагогів України до Аргонської національної лабораторії (США). Дана лабораторія – це справжня «мекка» для дослідників енергетики, питань екологічної безпеки та економічної рентабельності енергоресурсів. Протягом двох тижнів найкращі педагоги світу знайомилися з сучасними американськими розробками та спільними зусиллями працювали над лекційним матеріалом. Всього в лабораторії працює близько 1200 людей.

Щорічно більше 5000 вчених з усього світу приїжджають сюди для проведення спеціальних досліджень за допомогою Системи тандемного лінійного прискорювача, в Науково-дослідному центрі вимірювання атмосферної радіації та клімату, в Центрах наноматеріалів тощо.

Українські педагоги були приємно здивовані високою якістю обладнання лабораторії. Вона займає більше 600 гектарів лісової зони та дозволяє проводити експерименти в природних умовах – таким чином результати досліджень максимально наближаються до реальності.

«Ми дуже вдячні БФ Костянтина Кондакова за допомогу в організації Наукової школи для вчителів в Аргонської національної лабораторії. Всі вчителі отримали безцінний досвід, яким вже в найближчому майбутньому вони поділяться з українськими студентами», – розповіла представник Центру міжнародного співробітництва МАН О.Чернокур.

Ініціативи, спрямовані на обмін професійним досвідом і розвиток науково-технічного прогресу, допоможуть вивести нашу країну на гідний рівень. Тому ми з радістю підтримуємо передові освітні проекти. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!