Головна → новини

Феєричні чотири дні в місті Золотого Лева

Цьогорічний Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці – 2013» запам’ятається назавжди численним його поціновувачам як неперевершена феєрія вуличних театрів з Чехії, Польщі, Білорусії, Португалії та, звичайно, України! Міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова підтримав головну театральну подію цієї осені та зігрів його гостей теплом та турботою, пригощаючи смачним вегетаріанським печивом та тонізуючим імбирним чаєм. Протягом двох днів в самому серці фестивалю працював благодійний десант.

Програма фестивалю була надзвичайно насиченою: від вистав до циркових номерів. Сюрпризи чекали і на наймолодших глядачів, для яких святкову позитивну атмосферу створював клоун Enano з Португалії. Також на пл. Ринок працювали ігрові атракціони для батьків та дітей від клоунів Краківського театру ВАГАБУНДА.

Фестиваль вкотре відвідав Teatr Novogo Fronta з Чехії. Його експресивні та надзвичайно ритмо-динамічні вистави позитивно відзначались критиками, а два роки тому театр отримав гран-прі на Единбурзькому театральному фестивалі FRINGE.

Вітчизняні театрали були представлені, перш за все, колективом Львівського академічного театру «Воскресіння» з виставою «Бал Генія». До речі, ідеєю для створення вистави стала творчість видатного галицького скульптора Івана Пінзеля.

Спираючись на позитивний досвід взаємодії з оргкомітетом, Міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова з радістю долучиться до організації неповторного театрального дійства – Міжнародного фестивалю «Золотий Лев» також і наступного року.