Головна → новини

“Етно-посиденьки” на День толерантності

В сучасному світі, як ніколи, актуально та необхідно бути толерантним до культури та поведінки людей з різних країн. Толерантність- це терпіння, прийняття, добровільна допомога та розуміння світогляду іншої людини. Саме ці якості підтримує і розвиває Міжнародний благодійний фонд “Гарних Справ”, в рамках програми «Відродження культурно- моральних цінностей.

Тому 12 листопада Фонд, з радістю, приєднався до ініціативи Державної бібліотеки України для юнацтва, присвяченій Дню толерантності.

В дружній та спокійній атмосфері відбувся захід “Етно-посиденьки”, що був організований спеціально для студентів, щоб привернути їх увагу до етнічної різноманітності населення нашої країни.

Зараз в Україні проживає понад 100 національностей, загальною чисельністю близько 14 мільйонів осіб. Кожен народ має свої звичаї, традиції та культурні особливості, які намагається зберегти, перебуваючи за межами батьківщини. На заході продемонстрували художньо-документальний фільм “Україна багатоетнічна”, талановитої режисерки Лілії Ткаченко. Дівчині вдалося яскраво показати, життя інших національностей в Україні, на прикладі реальних людей.

Фонд Гарних справ спільно з Міжнародним фондом культурного співробітництва на «посиденьках» представив виставку дитячого малюнка “Мости дружби”. Діти виконали роботи на теми: “Світ без війни”, “Щасливе дитинство” і “Культурна спадщина твоєї держави”.

Ми маємо бути толерантними, щоб проявляти повагу та розуміння до інших культур, способів самовираження і проявлення людської індивідуальності. Адже,  тільки з любов’ю в серці ми будуємо новий світ.