Головна → новини

БлагоLunch: Анализ эффективности реализации социальных проектов

26 червня 2014 року в столичному в ресторані “Ані” відбулося третє відкрите засідання проекту «БлагоLunch», організоване Міжнародним благодійним фондом Гарних справ.

Цього разу учасники заходу обговорювали питання ефективності реалізації соціальних проектів в Україні.

«БлагоLunch» традиційно розпочався зі вступного слова президента МБФ Гарних справ Наталії Колісник, яка привітала усіх присутніх та зауважила на актуальності проектів соціального розвитку для благополуччя держави.

Пані Наталія також зазначила, що аналіз різних параметрів реалізації соціальних ініціатив є ключовим пунктом у напрямку поліпшення їх якості та загального ефекту.

Подальше обговорення стосувалось таких підтем: «Наскільки ефективні благодійні проекти в Україні?», «Як можна передбачити ефективність від реалізації соціального проекту?», «Шляхи поліпшення ефективності благодійних ініціатив», «Чого не вистачає соціальним ініціативам в Україні?» тощо.

Головними спікерами третього засідання благодійників були Андрій Васькович, президент МБФ “Карітас України”; Дмитро Роденко, директор і засновник групи компаній «Міжнародна маркетингова група»; Марія Геннінг, представник СП Німецько-Польсько-Української спільноти.

Загалом майданчик для пошуку рішень зібрав окрім керівників дієвих благодійних організацій України, також лідерів громадської думки, народних депутатів, представників великого бізнесу та журналістів.

Під час виступу законотворця Олександра Чубатенка, ним була висунута пропозиція всім учасникам зустрічі згуртувати сили довкола напрацювання конкретних пропозицій щодо змін до чинного законодавства для поліпшення умов реалізації соціальних проектів в Україні, а також сприяння якісним змінам в суспільстві.

Це вкотре довело дієвість та нагальність проекту «БлагоLunch», адже він не лише дозволяє знайти учасникам відповіді на актуальні питання, але й стає комунікаційним центром між громадою та владою для внесення конструктивних змін до діючого законодавства, що має поліпшити умови діяльності меценатів.

Щомісячні зібрання проекту «БлагоLunch» стають нагодою для обговорення основних здобутків та першочергових завдань, що постають перед філантропами сьогодні. “Ми прагнемо постійного діалогу з представниками інших благодійних організацій, керівниками компаній та успішними людьми, які можуть та хочуть поділитися своїм позитивним досвідом та здобутками”, – зазначила Наталія Колісник, президент МБФ Гарних справ.

Нагадаємо, в соціальній мережі фейсбук створена сторінка проекту де, окрім обміну думками та контактами між учасниками проекту, всі бажаючі можуть ознайомитись з напрацюваннями учасників зустрічі та планами на найближче майбутнє.