Головна → новини

Хімічні досліди на кухні

Не знаєте чим розважити Ваших малюків під час літніх канікул? Приходьте на веселі та пізнавальні майстер-класи Благодійного фонду Костянтина Кондакова і з користю проведіть час разом з Вашими дітьми! Благодійний фонд Костянтина Кондакова в рамках програми “Дорога в життя для кожної дитини” та акції “Жодного дня без гарних справ!” запросив багатодітну сім’ю Арсентьевих відвідати майстер-клас з хімії. Але майстер-клас проходив не в лабораторії, а на звичайній кухні!

Партнером Фонду виступила лабораторія наукових розваг “Весела наука”.

Кухонні експерименти для дітей  проводила весела Професор Сніжинка – талановитий і уважний викладач. Вона відразу сподобалася малюкам своїм яскравим образом і веселим характером.

Познайомившись з юними хіміками, ведуча роздала всім «реактиви» для кухонних дослідів: яйця, молоко, сік, оцет, соду, олію, овочі та фрукти. Майстер-клас почався дуже незвично – діти дізналися, як готувати їстівну «жаб’ячу яєчню». Виявляється, якщо у звичайні сирі яйця додати сік фіолетової капусти, то яєчня буде яскравого зеленого кольору. Потім, ведуча показала, як можна весело і нешкідливо проекспериментувати з молоком і соками. Також всім сподобалося малювати невидимими чорнилами і робити фруктову батарейку.

Діти з цікавістю «хімічили» на кухні під керівництвом досвідченої наставниці. Наприкінці майстер-класу Професор Сніжинка показала дітям з багатодітної сім’ї Арсентьевих ще один фокус – кульки, які надуваються самі.

Професор Сніжинка із задоволенням довела малюкам, що наука – це захоплюючий і веселий спосіб пізнання таємниць природи і навколишнього світу. І це все завдяки «звичайним» кухонним експериментам. Беручи участі в дослідах, які показувала ведуча, кожен з родини Арсентьевих відчув себе справжнім кулінаром-дослідником.

Приєднуйтесь і Ви до проектів Благодійного фонду Костянтина Кондакова, адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!