Головна → новини

Поглиблюємо співпрацю з МОН

Міжнародний благодійний фонд Гарних справ посилює взаємодію з Міністерством освіти і науки України через своє представництво у Громадській раді при цьому центральному органі виконавчої влади та залучення представників фонду до робочих засідань щодо вирішення окремих питань на чолі з керівництвом міністерства.

Так, минулого тижня відбулась нарада стосовно розробки нового веб-сайту міністерства до участі в якій запросили члена Правління МБФ Гарних справ Владислава Шелокова. На зібранні було презентовано початкові макети та функціонал майбутнього представництва МОН в мережі Інтернет. Представник фонду вніс ряд побажань до оновленого сайту, що були схвально сприйняті представниками міністерства та розробниками.

22 жовтня 2014 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт провів зустріч з членами Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України, представниками Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, Громадської ради при МОН, експертами ІТ-технологій щодо ефективного функціонування електронного депозитарію підручників на офіційному сайті МОН.

Зустріч з представниками видавництв проводилася за ініціативи Міністерства та асоціації «Інноваційний розвиток України».

Під час зустрічі Міністр освіти і науки наголосив на важливості вільного доступу учнів та їх батьків до електронних версій підручників. «Держава протягом років вкладала кошти в підручники. Зараз є нагальна потреба надання вільного доступу до електронних версій цих підручників», – підкреслив Міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Ініціативу міністра повністю розділяє МБФ Гарних справ, що протягом останніх двох років активно підтримує інформатизацію освітнього простору та сприяє реалізації проектів для широкого використання інформаційних технологій у діяльності не лише вищих навчальних закладах, але й школах та дошкільних установах.

Загалом, залучення представників фонду до проведення консультацій між представниками влади й інститутів громадянського суспільства позитивно впливає на якісні перетворення в освітньому та науковому просторі країни.