Головна → новини

Свято поціновувачів екологічного кіно

Нещодавно відбувся V Полтавський екологічний Фестиваль документального кіно «Полтава-Док.2014», що традиційно проходить щоосені та збирає з кожним роком все більше професіональних режисерів, аматорів та поціновувачів документального кіно. Фестиваль пройшов за підтримки Міжнародного благодійного фонду Гарних справ.

В програмі цьогорічного фестивалю було представлено 26 стрічок від 15 режисерів у традиційних номінаціях “Людина та природа” й “Мистецтво жити”. Перед показом кожної стрічки режисери мали нагоду за бажанням анонсувати свої роботи, розповісти про свої творчі задуми, розповісти про перебіг фільмування тощо.

До журі фестивалю цього року входили знані митці та спеціалісти – народний артист України, режисер та сценарист Борис Савченко, режисер студії «Білорусьфільм» Віктор Калашник, викладач Київського університету кіно Ігор Кривоніс та багато інших.

Фестиваль не зважаючи на екологічний профіль, все більше приваблює режисерів-аматорів напрямку «Мистецтво жити». Сучасні актуальні питання соціуму, досвід, пережиті події складають вишукану мозаїку цікавих режисерських робіт, що змушують по-новому подивитись на життя, вируюче довкола нас.