Головна → новини

Хакатон SUNNYDAY зробив сонячну енергію ближчою

Перший український хакатон сонячних технологій SunnyDay, що днями відбувся в Києві, довів, що в країні є багато ініціативних розробників, готових втілити в життя свої екологічно корисні проекти.

Свято технотворчості та відновлюваної енергетики стало частиною Європейського тижня сталої енергетики.

 

 

Довідка:

SunnyDay – перше в Україні змагання між командами молодих технічних спеціалістів зі створення ефективного і відтворюваного в непромислових умовах сонячного концентратора.

Декілька днів команди творців змагались за три призових місця та звання кращих розробників сонячних концентраторів.

В кінцевому підсумку найкращий сонячний концентратор вийшов у команди першокурсників НТУУ «КПІ», друге місце посіла команда Київських та Донецьких розробників, третіми стали учасники Харківського об’єднання «KHackerSpace».

Організатори пообіцяли, що проект SunnyDay не закінчиться оголошенням переможців та отриманням призів; всі розробленні технології будуть доступні у вигляді відкритих креслень – будь-хто зможе завантажити і зробити собі такі ж концентратори.

Сам хакатон став результатом спільних зусиль. До його організації долучилась велика кількість партнерів, спонсорів та просто друзів, серед яких і Міжнародний благодійний фонд Гарних справ.

Між іншим, МБФ Гарних справ, який виступає за всебічний розвиток дітей та захист навколишнього середовища, організував в рамках SunnyDay пізнавальний дозвілля для юних гостей заходу. Діти змогли познайомиться з альтернативними джерелами енергії та відчути себе справжніми винахідниками.