Головна → новини

Здорова родина — мама, тато, я

1 листопада 2013 року розпочався соціальний проект «Здорова родина — мама, тато, я», організований Запорізькою обласною жіночою організацією «Ми жінки». За допомогою проекту благодійники збираються змінити ставлення молоді до шлюбу, сім’ї та батьківства, відродити цінність сім’ї та сімейні традиції. В рамках програми «Відродження культурно-моральних цінностей» Міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова виступив спонсором даної події, підтримавши ініціативу мелітопольців.Проект спрямований на молоді сім’ї та пари, які готуються до шлюбу. Наразі уже проводяться щотижневі інформаційні заняття для жителів міста. Серед тем семінарів: «З чого починається сім’я?», «Сімейні ролі. Правила життя в родині», «П’ять мов кохання», «Сімейні кризи. Загроза або можливість», «Спілкування в родині. Як досягти взаєморозуміння?», «Секрети позитивного настрою», тощо.

На наступному етапі реалізації проекту заплановано проведення шести відеолекторіїв, які висвітлюватимуть успішні життєві історії видатних людей та мотивуватимуть чоловіків та жінок відповідально ставитись до шлюбу, сімейних цінностей та батьківства. Також буде організовано декілька тренінгів «Інститут сім’ї» для представників молоді з метою формування навиків здорових сімейних стосунків, розкриття понять – «кохання», «вірність», «відданість», відродження сімейних традицій та пропагування ідеї міцного шлюбу. З метою демонстрації сімейних цінностей, відображення позитивних сценаріїв життя, відповідального батьківства та щасливого дитинства у кінці проекту буде проведено фото-виставку «Здорова родина – щасливий Я».

«Ми розуміємо усю важливість підвищення духовності, створення конструктивних моделей поведінки сучасної молоді. Хочемо допомогти відродити сімейні цінності, та сформувати розуміння відповідального батьківства у майбутнього покоління», — прокоментувала подію керівник проекту Черняченко Оксана Олександрівна.