Головна → новини

Вегетаріанське місто під відкритим небом!

В київському парку ім. Т. Г. Шевченка був проведений незвичайний флешмоб «VEGANOVILL» в рамках програми Благодійного фонду Костянтина Кондакова «Я  вегетаріанець».

Красиві інсталяції, танцювальне шоу та море позитивного настрою подарували киянам прихильники здорового харчування.

27 липня відбулася унікальна подія, яка зібрала сотні унікальних людей.

В парку ім. Т. Г. Шевченка з’явилося справжнє вегетаріанське місто «Veganovill» із яскравими тематичними інсталяціями, «живими скульптурами» та незвичайними мешканцями. Навіть паркові ліхтарі були прикрашені кольоровими стрічками, на яких висіли справжні фрукти та овочі. Такий незвичайній захід був організований співробітниками Благодійного фонду Костянтина Кондакова.

Рівно о 20:30 із далекого темного куточка алеї показався величезний жовтий заєць у фраці та циліндрі, який став головним героєм заходу. Він поважно підійшов до інсталяцій – і в цю мить місто прокинулося! З кожним кроком велетенського зайця оживали загадкові інсталяції. Біля однієї з них під ніжну музику, неначе метелик, кружляла в танці чарівна балерина. Своїм власним прикладом вона демонструвала, що вегетаріанство – це завжди легкість рухів та користь для тіла. З другого боку парку спортсмен та хлопчик у костюмі кавунчика разом виконували різні фізичні вправи, демонструючи, що вегетаріанство не тільки робить людей міцними та здоровими, але й також є дуже корисним для підростаючого покоління. Третя «жива картина» – маленька дівчинка зі справжньою живою кролицею в руках – символізувала необхідність піклування про тваринок. Завершивши свій виступ, учасники відсунули зелені атласні штори, і всі присутні побачили чарівні барвисті серця з овочів та фруктів з девізами всередині, що ілюстрували відповідну інсталяцію: «Секрет життя в тому, щоб до всього ставитися як можна легше. Вегетаріанство – це легкість», «Девять десятих нашого щастя залежать від здоров’я. Вегетаріанство – це здоровя», «Дізнавшись щось нове, скоро Ви знову про це почуєте. Вегетаріанство – це казково смачно», «Щоб зрозуміти, чи є у тварин душа, необхідно самому мати душу. Вегетаріанство – це любов до тварин». В ту ж саму мить весь парк закружляв у хороводі ритмічної музики та гри кольорових ліхтариків…

Музика зазвучала голосніше, і у світлі прожекторів з’явився фокусник у яскравому вбранні з розносом фруктів у руці. На очах здивованих глядачів він перетворив звичайні фрукти на вишукану вегетаріанську страву, яку запропонував скуштувати всім бажаючим.  Хлопець з натовпу спробував частування, та, немов зарядившись енергією, розпочав феєричне танцювальне шоу!

До нього поступово почали приєднуватись учасники кращих танцювальних студій міста Києва. Один яскравий танець змінювався іншим: від романтичної сальси до видовищного брейк-дансу. Кожний з них публіка зустрічала щирими бурхливими оваціями. Майстри різних танцювальних стилів поєдналися у магічному вегетаріанському флешмобі, наприкінці дійства утворивши фігуру величезного пульсуючого серця, – символу любові та прощення.

– Для цього проекту ми спеціально обрали формат флешмобу, коли прості перехожі одночасно є активними учасниками події. Тільки так – власним прикладом і участю можна продемонструвати переваги здорового способу життя й вегетаріанства. Наш фонд планує й надалі проводити подібні заходи, – розповіла Президентка БФ Костянтина Кондакова Наталія Колісник.

Можна з упевненістю сказати, що громадська підтримка заходу була забезпечена в повному обсязі. Люди захоплено аплодували, фотографувалися з парковими ліхтарями, прикрашеними  фруктами та овочами на кольорових стрічках, і навіть підтанцьовували. Після заходу всі бажаючі змогли зняти дари природи з ліхтарних стовпів, щоб вже вдома приготувати з них смачний борщ або овочеве рагу.

– Нам дуже сподобалося незвичайне шоу прямо посеред парку Шевченка, – поділився враженнями один з випадкових учасників «Veganovill» Віталій. – Ми з родиною вперше беремо участь у чомусь подібному – хотілося б, щоб для Києва такі заходи стали традицією.

– Ми не ставили завданням нав’язати людям якусь думку. Ми не проти м’ясоїдів, ми просто за вегетаріанство. Наш «Veganovill» символізує абсолютно відкриту територію, куди кожен може вільно зайти чи вийти. Не випадково на заході були відсутні обмежуючи бар’єри та сигнальні стрічки. «Veganovill» – це казкове вегетаріанське місто, вибір, який кожен робить сам для себе. Ми лише показали людям альтернативу їх сьогоднішнього способу життя, запропонувавши кращий, на нашу думку, варіант, – розповіла проект-менеджер фонду Тетяна Крупська.

Організатори акції переконані, що подібні шоу не тільки привернуть увагу громадськості до теми вегетаріанства, але вже в найближчому майбутньому створять передумови для масштабних позитивних перетворень в Україні та за її межами. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!