Головна → новини

У Києві відбулася презентація навчальної гри Ради Європи «Країна Гідності»

4 березня 2016 року у Fedoriv Hub відбулася презентація україномовної версії гри Ради Європи “Країна Гідності. Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини”.

«Країна Гідності» – це карткова гра, учасники якої у ролі членів парламенту вигаданої однойменної країни ухвалюють рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.
Всі гості мали можливість пограти в «Країну гідності» по групам. В кожній групі приймають участь 5 чоловік та фасилітатор. Президента Фонду, Наталію Колісник запросили бути саме фасилітатором. Організатори подбали про те, щоб в кожній групі разом були представники уряду, неурядових організацій та активна молодь.

У відкритті презентації взяли участь заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, директор Департаменту молоді Ради Європи Антьє Ротенмунд, Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен, директор Міжнародної благодійної організації Партнерство “Кожній дитині” Василина Дибайло.

«Одним із основних завдань громадянської освіти є забезпечення молоді практичними вміннями та навичками, знання законів, основних прав людини, спільної праці на благо суспільства, формування особистої відповідальності та громадянського обов’язку. Сьогодні ми не просто пограли таким складом, учасники розробили практичні рекомендації що вони вже готові зробити для просування соціальних прав»-говорить президент фонду Наталія Колісник
Захід мав на меті привернути увагу громадськості України до проблем молоді, шляхів реалізації молоддю соціальних прав, засобів підвищення обізнаності про соціальні права, зокрема, через гру «Країна Гідності».

Презентацію було організовано Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.
Надалі Партнерство «Кожній дитині» планує поширювати гру «Країна гідності» серед спеціалістів державного та недержавного сектору, які працюють з молоддю. Благодійний фонд Гарних справ отримав гру в подарунок, та буде застосовувати її в молодіжному Клубі та Центрі Соціальних ініціатив.