Головна → новини

Привітання юним винахідникам!

25 квітня відбувся урочистий захід Малої академії наук України (МАНУ) присвячений закриттю відділень технічних і комп’ютерних наук, хімії та біології Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. Представники БФ Костянтина Кондакова були запрошені на свято у якості почесних гостей. На заході були присутні найталановитіші та найрозумніші українські школярі, які увесь свій вільний час присвячують науці та новітнім розробкам. Під час заходу керівник благодійного фонду Наталія Колесник презентувала конкурс на отримання гранту за найкращу IT-розробку у розмірі 40 000 грн.

Серед гостей урочистої події також були поважні персони, що внесли вагомий внесок у українську науку та дослідництво . Своє слово сказали Президента Малої академії наук , доктор фізико-математичних наук Станіслав ДОВГИЙ, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», академік Національної академії наук України і Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премії В. М. Глушкова НАН України, доктор технічних наук, професор Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ, перший космонавт незалежної України, генерал-майор, кандидат технічних наук Леонід КАДЕНЮК та інші.

Головною метою заходу було привернути увагу підприємців та спонсорів до дитячого винахідництва. Фонд Костянтина Кондакова з великим задоволенням оголосив про конкурс на надання грошового гранту за найкращу IT розробку, адже лише таким чином ми допоможемо дітям реалізуватися та примножимо наукові здобутки країни:

Гранти присуджуються в таких IT-областях:

  • Web Development,
  • Mobile Development,
  • Game Development.

Тематичними пріоритетами для проектів Конкурсу грантів 2013 є програми, що мають навчальну або фінансово-аналітичну цінність: це може бути сервіс, сайт, гра. Детальна інформація щодо умов отримання гранту http://kondakov.ua/ua/grant-na-krashchiy-it-proekt-creative-mind

Школярі переконані, що їхні винаходи справді потрібні людству. Наприклад, одинадцятикласник ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області Даніїл ЧЕРЕВАШКО презентував портативний прилад для очищення будь-якої води – дощової, річкової, який можна брати із собою в походи і завжди мати під рукою чисту питну воду. Також юні винахідники Малої академії наук створили пристрій для лікувального дихання, вигадали новітній спосіб фото- та відеозйомки, розробили метод ліквідації наслідків аварії на морських нафтових свердловинах та прилад для перетворення сонячної енергії в теплову, актуальні комп’ютерні програми і ще сотні необхідних людям новацій.

Наш благодійний фонд підтримує інновації юних винахідників, адже ми вважаємо, що тільки разом з любов’ю ми збудуємо новий світ!