Головна → новини

Овації всієї Європі Черкаському хору!

Євро фурор! Україна привезла Гран-прі та два перших місця з престижного вокального міжнародного конкурсу.

В той час коли увага всіх українських ЗМІ прикута до участі поп виконавців в конкурсі Євробачення …

… 28 квітня українські вокалісти з Черкас викликали у Європі справжній фурор!!! У Словаччині наш музичний колектив виграв Гран-прі та два перших місця серед 30 колективів з 14 європейських країн. Талановитих українських артистів ще по дорозі до Братислави запросили додатково виступити у двох європейських столицях – у Відні (Австрія) та Будапешт (Угорщина). Декілька учасників колективу отримали запрошення працювати на навчатися в найкращих театрах і консерваторіях Польщі, Австрії, Угорщини. На хор студентів естрадного відділення музичного училища імені С. С. Гулака-Артемовського чекають також в оперному театрі Праги (столиці Чехії) з сольною програмою.

Міжнародний фестиваль хорової та фольклорної музики у Словаччині є одним з найпрестижніших у музичному європейському співтоваристві. Перемога у змаганнях такого високого рівня – це показник культури, професіоналізму та якості музичної освіти країни в цілому. Благодійний фонд Костянтина Кондакова забезпечив участь у конкурсі 36 учасників унікального хору студентів естрадного відділення музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського (м.Черкаси), щоб в українців з’явилася можливість показати міць свого таланту у Європі.

Якщо Ви вперше чуєте про цей конкурс або колектив – не дивуйтесь! Це наслідок зміщення акцентів у нашому суспільстві, а не рівень Вашої ерудиції. Тому наш фонд радий змінити звичний стан речей та познайомити Вас з досягненнями наших співвітчизників, якими Ви можете пишатися не менш, ніж спортивними перемогами або участю українців на Євробаченні. Ми пропонуємо Вам подивитися відео-сюжет та фільм, зроблені самими учасниками хору про їхню подорож до Словаччини, та перейнятися творчою атмосферою, радістю мандрівки й гучної перемоги.

20 травня у рідному місті переможців – Черкасах – відбувся звітний концерт хору. Співробітники фонду з великим задоволенням насолоджувались творчістю музикантів і були вражені так само, як і поважне європейське журі, рівнем підготовки, режисерськими прийомами й душевністю, якими наповнена вся концертна та конкурсна програма музикантів.

Фінансування виконавців естради для участі у міжнародних конкурсах вже вважається престижним в Україні, меценати таким чином з задоволенням підтримують свій імідж. Наш фонд намагається сформувати таке ж престижне відношення до підтримки всіх культурних проектів. Тому Благодійний фонд Костянтина Кондакова став одним з піонерів, які фінансують культурний імідж країни, та своїм прикладом надихає великі комерційні організації перейняти одну з найкращих популярних європейських практик – меценатство. Тому що з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!