Головна → новини

На Сорочинському ярмарку підкорювали скелю!

Цього року кожен відвідувач Сорочинського ярмарку отримав унікальну можливість спробувати себе в ролі альпініста, а також взяти участь у цікавих майстер-класах та веселих спортивних конкурсах.

Благодійний фонд Костянтина Кондакова в рамках програм «У здоровому тілі – здоровий дух» і «Відродження культурно-моральних цінностей» для всіх бажаючих обладнав на ярмарку спортивно-розважальний майданчик.

Щорічно на відкритому полі в Полтавській області протягом кількох днів тисячі людей стають учасниками масштабного свята. В ці дні під привітним українським небом буденність перетворюється на витончене уявлення, а звична реальність наповнюється загадковістю гоголівських часів і героїв. Не став винятком й сьогоднішній ярмарок.

Організатори створили атмосферу великого святкового дійства, в якому було все, що можна тільки собі уявити. На полі Сорочинці зібрався традиційний український світ: з козацьким гопаком, ляльками-мотанками та гоголівської тіткою Солохою. Все це гармонійно доповнювали сучасні персонажі – Вєрка Сердючка й веселі хлопці з популярної групи «Тік». Відвідувачі з Польщі та Словаччини також органічно долучилися до світу кавказької кухні й української гостинності. «Шум, брань, мычание, блеяние, рев – все сливается в один нестройный говор», – так описував М.Гоголь цю подію майже два століття тому. Час іде, а свято у Великих Сорочинцях залишається все таким же рідним і знайомим!

Незвичайний спортивно-розважальний майданчик від БФ Костянтина Кондакова став приємним доповненням до розважальних конструкцій      на ярмарку. Кожен відвідувач мав можливість безкоштовно зануритись у динамічну атмосферу змагань та розваг на свіжому повітрі.

Найпопулярнішим місцем для любителів екстремального відпочинку став скеледром, встановлений благодійниками поруч із центральною сценою. Чи міг уявити собі автор «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки», що серед оспіваної ним ярмарки через кілька століть з’явиться величезна «скеля»? Охочих підкорити неприступну Сорочинський вершину було так багато, що у «скелі» швидко утворилася довга черга за здоров’ям та позитивним настроєм. Цікаво, що на скеледромі зустрічалися і дорослі, і навіть зовсім маленькі альпіністи.

Поруч з скеледромом на майданчику фонду розмістилися творчі майстер-класи для всіх бажаючих. Під керівництвом досвідчених художників і дизайнерів гості ярмарку вчилися створювати традиційний український сувенір ляльку-мотанку, а також браслети зі стрічок своїми руками. Весь час працювала студія боді-арту, де всі могли безкоштовно отримати унікальний авторський малюнок на тілі.

«Сорочинський ярмарок – це частина української історії та традицій українського народу. Море позитивних емоцій, радощів та яскравих переживань створюють неперевершену атмосферу свята. Саме тому ми вирішили цього року приєднатися до ярмарку на полі Великі Сорочинці. Ми раді, що змогли зробити внесок у нинішній Сорочинський ярмарок та у відродження українських традицій », – Наталя Колісник, президентка Благодійного фонду Костянтина Кондакова.

Під керівництвом неперевершеного ведучого на майданчику фонду безперервно відбувалися різноманітні динамічні розважальні ігри та конкурси. Баскетбол, фрісбі, змагання зі стрибків на скакалці та безліч спортивних заходів, в яких змагалися як діти, так і дорослі.

Не оминули ярмарок стороною й сучасні технології. Для тих, хто забув удома фотоапарат або хотів швидко поділитися з друзями своїми переживаннями та емоціями, протягом всього ярмарку працювала інтерактивна фото-стійка. За допомогою цього шедевру комп’ютерної техніки кожен міг безкоштовно сфотографуватися з друзями і відразу ж відправити фотографії в соціальні мережі.

«Спортивно-розважальний майданчик від Благодійного фонду Костянтина Кондакова зібрав усіх бажаючих випробувати себе та свої сили. Дуже приємно, що людям сподобалося. Багато хто підходив потім і дякував нам», – Тетяна Крупська, керівник проектів фонду.

Благодійний фонд Костянтина Кондакова зробив здоровий і спортивний внесок у свято, на якому кожна дитина та доросла людина отримала можливість випробувати себе і свої можливості.

Це чудово, адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!