Головна → новини

Міжнародний день захисту дітей у Слов’янську

Міжнародний день захисту дітей у цьому році був масштабний для МБФ Гарних справ. Ми долучилися до багатьох заходів у рамках проекту Charity Challenge, зокрема і до ярмарки дитячих творчих робіт у місті Слов’янськ.

Даний захід на сході України тривав не один день, адже спочатку був ярмарок, потім збір подарунків та речей для дітей з сімей з тяжкими життєвими обставинами.

Усе це свято не було б можливим без нашого волонтера, Ірини Усович! Ми пишаємося її зусиллями, масштабом її роботи. Пані Ірина працює не покладаючи рук, адже і сама перебувала у складних життєвих обставинах і робить усе можливо, щоб ситуація на сході нарешті змінилася. Ірино, ми пишаємося вами!

Наша волонтер розповіла нам, як проходив даний захід:

«День захисту дітей у цьому році розтягнувся. Спочатку ярмарок, потім збір подарунків. Дуже переживали, мовляв, діти чекають, а ми всіх не те, що за день, за тиждень об’їхати не встигнемо, перетворювати ж привітання на банальну “видачу” не хотілося. Хвилювалися, але потім вирішили – будь, як буде. І правда, хіба можна до дитини приїхати з подарунком невчасно? Мами, коли дізнавалися, що ми до них збираємося, раділи, але крім подарунків дітям просили привезти не менш важливі речі: літній одяг, взуття, продукти, підгузки, побутову хімію. Ось так і приїжджали, дітям – іграшки від жителів Слов’янська, подарункові набори від Міжнародного благодійного фонду Гарних справ (чого тільки медові пряники ручної роботи варті! Навіть дітлахи не відразу їли, спочатку довго розглядали. Є навіть такі, хто на наступний день залишив), мамам – більш практичні пакетики. Просто так нас з гостей не відпускали, сиділи довго, розмовляли, поки малюки іграшки перевіряли на міцність. Це добре. Такі зустрічі і розмови часом важливі не менш, ніж гуманітарка, адже багато хто в нашому місті взагалі нікого не знають, а рідним не додзвонитися. Їхали з кожної сім’ї трохи втомлені, але дуже задоволені, адже бачити щиру радість на обличчях людей сьогодні виходить рідко.

З понеділка розвозити сюрпризи продовжимо, нікого без уваги не залишимо.

Величезна подяка всім дівчатам, які допомагають, всім тим, хто надсилає нам посилки, всім, хто дзвонить, пише. Спасибі вам і низький уклін, а ці радісні дитячі обличчя нехай будуть вам заслуженою нагородою!»

Окремі цього слова подяки хочемо виразити пані Вікторії, яка зробила ці різнобарвні смаколики, що отримали діти!

З кожного по добрій справі!

KFSmQrVlpnciIWuSjOBth0GjZ4vTNNwTsGJQzO9UqI4UCvgxMHLLvYkbXCL5Bu-tpEab1X5rLNZ5stj7X7iBJyzg