Home → news

(UA) «І будуть двоє одна плоть»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Фонд «Гарних справ» прийняв участь в організації першого Православного весільного фестивалю

17 жовтня в стінах виставкової зали галерея «Соборна» відбулось урочисте відкриття першого Православного весільного фестивалю «І будуть двоє одна плоть».

Весілля – це одне з найдавніших свят у житті людини. І за багато століть свого існування церемонія проведення весілля обросла безліччю традицій. Для кожної віруючої людини дуже важливо зареєструвати свої стосунки з коханою людиною не тільки в офіційних установах, але і перед Богом, так би мовити, у «небесній канцелярії».

Тож, програма фестивалю була побудована таким чином, щоб дати відповіді як на організаційні, так і на духовні питання.

Міжнародний благодійний Фонд «Гарних справ» став партнером Фестивалю, оскільки подія гармонує з його робочим проектом «Відродження культурно-моральних цінностей».

Як завжди, всі заходи, які організовує просвітницький центр, розпочинаються з молитви, цей день не став винятком. Молебень на початок благої справи у нижньому Свято-Андріє-Володимирському храмі Кафедрального собору УПЦ очолили духівники Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість» брати священики Андрій та Костянтин Дворові.

У перший день фестивалю, який мав назву «Весілля у класичному стилі», було відкрито виставку «Все для весілля». Відвідувачі змогли побувати на різноманітних майстер-класах. Всі охочі поспілкувалися зі священиками на тему «Сім’я – витоки, цінності та мета створення» і «Як підготуватись до таїнства вінчання нареченим, свідкам, батькам» та ін.

 

День був наповнений креативом, посмішками та новими знайомствами. Цікавинкою для гостей став показ весільних суконь, організований завдяки зусиллям ГО «Міленіум»  та участь гостей у фотосесіях тематичного характеру.

Фестиваль об’єднав низку професіоналів, завдяки яким весілля стає дійсно незабутнім, яскравим і єдиним у своєму роді святом. Весільна мода, краса і стиль; фотографія і відеографія; ресторація і кейтеринг; флористика та декор; музика і розваги – всі ці напрямки були представлені в єдиному гармонійному просторі галереї «Соборна». Протягом дня гості змогли подивитися останні новинки весільної індустрії від створення власними руками листівок – запрошень і шоколадних подарунків, печива ручної роботи до святкового оздоблення весільних залів.

Гості свята також могли скористатися послугами фотографа та отримати світлини на згадку з авторською весільною атрибутикою.

Організатор — Духовно-просвітницький центр кафедрального собору УПЦ, ПЦРС «Сім’я в радість» та виставкова зала галерея «Соборна».